29.8 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăGDPRMaternitatea Rădăuţi rămâne închisă din cauza noii infecţii cu stafilococ auriu

Maternitatea Rădăuţi rămâne închisă din cauza noii infecţii cu stafilococ auriu

Maternitatea Rădăuţi rămâne închisă, pentru luni şi marţi, din cauza infecţiei cu stafilococ auriu în urma căruia s-au îmbolnăvit nouă bebeluşi, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava Suceava, Adrian Popescu, conform Agerpres.

Citeşte şi: Spitalul din Rădăuţi, amendat cu 15.000 de lei, din cauza stafilococului

Totodată, el a spus că DSP Suceava a efectuat, luni, o nouă recoltare de probe microbiologice în urma dezinfecţiei terminale efectuată în perioada 6 — 9 martie. Au fost recoltate probe microbiologice — exudate nazoferingiene — de la tot personalul secţiilor de obstetrică-ginecologie şi neonatologie.Conducerea spitalului a prelungit decizia de autosuspendare a activităţii, în aşteptarea rezultatelor testelor pentru o decizie finală.

Potrivit DSP Suceava, rezultatele probelor recoltate (teste suprafeţe şi tegumente) în data de 4 martie au fost parţial necorespunzăoare, indicând în continuare prezenţa microbului (stafilococ auriu) în mediul spitalicesc.

Citeşte şi: Stafilococul auriu închide maternitatea din Rădăuţi, după ce a fost modernizată

Actualul episod a totalizat un număr de nouă cazuri de infecţie nosocomială, dintre care patru au fost internate pe Secţia de chirurgie infantilă a Spitalului Judeţean (SJ) Suceava. Ultimul caz, internat în seara zilei de 5 martie, este singurul caz ce se mai află spitalizat.

Conducerea spitalului rădăuţean implementează toate recomandările făcute de specialiştii în domeniu, DSP Suceava monitorizând în continuare situaţia din această unitate sanitară.

DSP Suceava mai dispusese şi pe 18 decembrie 2013 închiderea temporară a Maternităţii Rădăuţi, după apariţia unui focar de infecţie intraspitalicească cu şase cazuri de nou-născuţi care au contractat stafilococ auriu medicilino-rezistent. Maternitatea a fost redeschisă pe 6 ianuarie 2014, după ce rezultatele probelor de laborator recoltate din maternitatea rădăuţeană au fost corespunzătoare din punct de vedere microbiologic.

Citeşte şi: Noi cazuri de infecţii intraspitaliceşti la Maternitatea Rădăuţi

DSP Suceava a solicitat atunci Maternităţii Rădăuţi, printre altele, să respecte cu stricteţe prevederile privind dezinfecţia, curăţenia şi sterilizarea, să raporteze eventualele cazuri de infecţii intraspitaliceşti, iar în ceea ce priveşte personalul să facă periodic analize medicale specifice, să respecte regulile de igienă şi să folosească în mod corect echipamentul de protecţie.

Maternitatea Rădăuţi s-a mutat în actuala locaţie pe 4 decembrie 2013, după ce clădirea a fost modernizată în cadrul unui program de reabilitare a maternităţilor finanţat de Banca Mondială.

La sfârşitul anchetei de anul trecut, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, declara că s-au depistat în focar 19 cazuri de infecţie, la 14 fiind necesară spitalizarea şi că, în urma analizelor efectuate, din totalul celor 45 de angajaţi ai maternităţii, 22 de persoane au fost depistate ca fiind purtătoare de stafilococ auriu.

Cele mai citite

Cota jucătorilor români în Transfermarkt – noul târg de cai  

Lăsând deoparte ipocrizia, Campionatul European de fotbal a ajuns în minunata lume nouă un târg de cai. Echipa României, cu cea mai joasă cotă...

Zone din 5 sectoare ale Capitalei, din nou fără apă caldă

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei termice, în mai...

Cota jucătorilor români în Transfermarkt – noul târg de cai  

Lăsând deoparte ipocrizia, Campionatul European de fotbal a ajuns în minunata lume nouă un târg de cai. Echipa României, cu cea mai joasă cotă...
Ultima oră
Pe aceeași temă