Mierea, uleiul de măsline și în general multe uleiuri esențiale, tărâțele de grâu, fructele și legumele pe care le consumăm zilnic ne pot ajuta, fără să ne ia prea mult timp, să avem un ten luminos, fără pete și riduri, bine hrănit, mult timp.
Măștile de față, aplicate o dată pe săptămână, sunt extrem de importante pentru ten. Este bine de știut că ele se aplică întotdeauna după o curățare prealabilă a feței, aceasta având și rolul de deschidere a porilor și facilitării pătrunderii ingredientelor din mască în profunzimea pielii. Un mic truc de frumusețe, verificat în timp de generații întregi, este spălarea zilnică a feței cu apă foarte rece. Iar atunci când avem un moment de relaxare este bine să plimbăm pe față un cub de gheață. Face minuni!
Vă recomandăm câteva măști de față pe bază de ulei de măsline, utilizat deopotrivă în bucătărie și în cosmetică. Din el se pot prepara în combinație cu alte ingrediente naturale măști de față, de păr, dar poate fi folosit și ca atare, pentru emolierea pielii uscate. Îl recomandă în primul rând conținutul ridicat de vitamina E, esențială pentru încetinirea îmbătrânirii, prin efectul ei antioxidant, și reînnoirea celulelor moarte.
O mască foarte bună pentru hrănirea tenului se poate prepara dintr-un avocado zdrobit ca un piure, căruia i se adaugă câteva picături de ulei de măsline. Aplicaţi acest amestec pe ten, evitând conturul ochilor, lăsaţi să acţioneze un sfert de oră, apoi clătiţi cu multă apă.
O altă mască ușor de preparat, pentru un ten cu aspect proaspăt, este cea din gălbenuș de ou și ulei de măsline. Se aplică pe față și se lasă să acționeze în jur de 20 de minute, după care se clătește bine fața cu apă călduță și se aplică o cremă de zi sau de noapte, în funcție de momentul când alegeți să folosiți masca.
Pentru tenul sensibil se omogenizează un sfert de banană coaptă cu o linguriță de ulei de măsline, o linguriță de suc de castravete și un vârf de sare. Se lasă pe față, ca în cazul majorității măștilor, aproximativ 20 de minute și apoi se clătește bine fața cu apă călduță.
O mască indicată în curățarea în profunzime a tenului este cea în care uleiul de măsline se omogenizează cu o lingură de miere, un ou întreg, o lingură de sare de mare și una de lapte.
Tenul va apărea întinerit, fără urme de oboseală, dacă folosim o altă mască pe bază de ulei de măsline, în care acesta se omogenizează bine cu o lingură de miere și două aspirine bine pisate.
Pentru tenul sensibil, se omogenizează un sfert de banană coaptă cu o linguriță de ulei de măsline, o linguriță de suc de castravete și un vârf de sare. Se lasă pe față, ca în cazul majorității măștilor, aproximativ 20 de minute și apoi se clătește bine fața cu apă călduță.