Numărul mare de poluanţi din jurul nostru, stresul şi mesele neregulate îngreunează procesul de detoxifiere naturală a organismului, făcându-ne mai vulnerabili la boli şi dezechilibre hormonale.
Cu cât ne apropiem mai mult de iarnă, cu atât zilele devin mai scurte, vremea devine mai rece, alimentaţia mai consistentă, iar imunitatea este pusă la încercare. Astfel, odată cu schimbarea anotimpurilor, organismul are nevoie de o altă dietă, adaptată nevoilor şi posibilelor afecţiuni care pot fi contactate pe parcursul toamnei, iar impactul tranziţiei asupra sistemului digestiv poate fi redus dacă urmăm o cură de detoxifiere.
Citeşte şi La ce obiecte trebuie să renunţi pentru a elimina toxinele din organism
Dacă vom citi cu atenţie etichetele alimentelor pe care le avem în bucătărie, vom descoperi multe produse care pot scădea imunitatea şi pot cauza dezechilibre hormonale. Medicul patolog Natasha Turner recomandă înlăturarea din alimentaţie a produselor care conţin îndulcitori artificiali, sirop de porumb bogat în fructoză, grăsimi sau uleiuri parţial hidrogenate, dar şi produsele prelucrate, cu mulţi conservanţi sau sodiu.
Daţi click pe galeria foto de mai sus pentru a citi despre cele mai bune legume şi fructe care stimulează procesul de eliminare a toxinelor din organism!