27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăGDPRDelta Hospital - "dovada că în România încă se mai poate"

Delta Hospital – “dovada că în România încă se mai poate”

Marţi a avut loc inaugurarea oficială a celei mai noi clinici private din România, Delta Hospital. Vorbind despre proiectul care se desfăşoară sub motto-ul – “Profesioniştii fac diferenţa”, Dr. Cătălin Copăescu, directorul spitalului, afirmă că “este un vis ambiţios devenit realitate”.

Noul centru medical include un spital cu o capacitate de 55 de paturi în rezerve de lux şi ambulatoriu cu dotări de ultimă oră şi reprezintă o investiţie cu o valoare estimată de 13 milioane de euro. Spitalul ultramodern oferă o gamă completă de servicii medicale necesare pacienţilor, de la consultaţii până la tratamente medicale şi chirurgicale de top. O mare realizare în câmpul chirurgical va fi executarea de operaţii robotice începând cu finele anului. Inaugurarea unui astfel de spital este în opinia doctorului Dana Jianu “dovada că în România încă se mai poate”.

Deşi clinica a fost inaugurată abia ieri, ambulatoriul este funcţional de la începutul anului, iar sub bisturiu au trecut deja 100 de pacienţi, cazuri operate cu succes de obezitate. De altfel, 70% dintre cazurile tratate au legătură cu obezitatea, spune Dr. Copăescu.

“Majoritatea apelează la operaţiile chirurgicale pentru frumuseţe, nu pentru bolile pe care le presupune mărimea XXL. Sfătuim pacienţii să încerce să slăbescă acasă înainte de a se opera.”, mărturiseşte acesta. Aceste operaţii s-au desfăşurat în singurul Centru de Excelenţă în Chirurgie Bariatrică din România şi din Europa de est, găzduit de Delta Hospital.

Pe lângă servicii medicale de calitate şi aparatură performantă, personalul îşi propune să asigure confortul necesar persoanelor aflate în suferinţă. Acestea se vor recupera în rezervele spaţioase aflate la etajul trei, cu orice dorinţă îndeplinită la apăsarea unui buton.

În ceea ce priveşte echipa de medici, Dr. Dana Jianu susţine că “este foarte important să ai profesionişti de încredere, deoarece pacienţii nu apelează decât la nume cunoscute”. Aceasta a mai declarat că unul dintre obiectivele clinicii este să ofere destule motive atât medicilor, cât şi pacienţilor să rămână în ţară.

Având în vedere condiţiile oferite de clinica de lux nu este de mirare că şi preţurile sunt pe măsură. O operaţie de by-pass gastric, spre exemplu, ajunge la 7.900 de euro, însă pacienţii care vor opta pentru o astfel de operaţie vor avea certitudinea unei îngrijiri riguroase.

Echipa Delta Hospital are competenţă prioritară în chirurgia minim-invazivă. Astfel, în peste 95% din cazurile care necesită intervenţie chirurgicală pacienţii beneficiază de aceste proceduri endoscopice, care le permit să se reintegreze mult mai uşor în rutina zilnică după operaţie, susţine dr. Copăescu.

Ponderea spitalelor private în România la momentul actual este de 1% comparativ cu situaţia din Statele Unite ale Americii, unde aproximativ 95% dintre clinici sunt private. Reprezentanţii Delta Hospital au ţinut însă să precizeze că preţurile practicate sunt mult mai mici faţă de cele din spitalele vest-europene şi americane. Potrivit directorului spitalului, costurile intervenţiilor sunt duble în SUA şi cu 25% mai mari în unele ţări din occident.

Cele mai citite

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă