22.1 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăGDPRCarnea roşie, delicios de mortală

Carnea roşie, delicios de mortală

Dacă sunteţi amatori de carne roşie, ar trebui să vă mai gândiţi o dată: specialiştii avertizează că vă scurtaţi viaţa “semnificativ”, relatează publicaţia Daily Mail.

Carne roşie=boală de inimă

Specialiştii de la Universitatea Harvard susţin că, prin reducerea cantitatăţii de carne roşie din alimentaţie, scade riscul de deces. Astfel, unul din zece bărbaţi şi una din 13 femei trăiesc mai mult. Şi acesta este una dintre numeroasele descoperiri care susţin că, mâncând carne de porc, oaie si vită, viaţa se scurtează semnificativ.

De asemenea, prin consumarea zilnică a unei porţii de carne în plus, şansele de a suferi pe viitor de o boală de inimă sau cancer sunt de 13%.

Campaniile anti-cancer spun că rezultatele sunt atât de şocante, încât oamenii ar trebui să nu mai mănânce nici un fel de carne procesată: burgeri, cârnaţi, bacon. Pe de altă parte, nutriţioniştii arată că datele sunt exagerate şi că excluderea cărnii roşii din alimentaţie va face mai mult rău decât bine.

De asemenea, antropologii susţin că oamenii au fost nevoiţi să se hrănească cu carne pentru supravieţuire, întrucât este bogată în proteină şi grăsimi.

Carnea semipreparată şi cancerul intestinal

Carnea procesată (şunca presată, burgerii, cârnaţii) este mult mai dăunătoare, spun specialiştii. Ea creşte şansele de moarte prematură cu 20%. Departamentul de Sănătate din Marea Britanie ne recomandă să nu consumăm mai mult de 70 de grame de carne roşie pe zi. 

 

Toate tipurile de carne roşie conţin o formă de fier numită “hem”, care îi dă cărnii culoarea roşie. Hemul poate declanşa nişte chimicale dăunătoare organismului care pot cauza cancer intestinal.

Cel mai rău tip de carne este cel semipreparat. Conţine fierul care cauzează cancer şi  mai mulţi conservanţi, numiţi nitraţi şi nitriţi, dăunători pentru organismul uman. 

Unii nutriţionişti consideră că beneficiile cărnii roşii sunt de multe ori trecute cu vederea. Ea este bogată în nutrienţi ca seleniu, vitamina D, B3 şi B12.

Campaniile împotriva consumului de carne de vită, porc sau miel au devenit din ce în ce mai ample. Persoanele care mănâncă în mod regulat carne se simt încolţite, comentează Daily Mail. Ele se întreabă cât va mai dura până când vor apărea legi care să interzică accesul copiilor în localurile unde se vând burgeri sau mic-dejunuri tradiţionale, cu prăjeli.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă