O mansarda nu este completa fara lumina naturala si o priveliste a imprejurimilor, adica fara ferestrele din planul inclinat. Desi acestea ilumineaza de doua ori mai mult fata de ferestrele verticale, furnizand suficienta lumina pentru o viata activa si un mediu de locuit sanatos, ele sunt percepute in general drept “punctele slabe” ale mansardei.
Stim ca ideea de a locui la mansarda are multi adepti, dar stim la fel de bine ca multe persoane au diferite retineri si indoieli pentru aceasta idee de spatiu de locuit. De aceea, daca din punctul tau de vedere, mansarda e locul in care iarna e prea frig sau in care pot aparea inflitratii datorita ferestrelor de mansarda, citeste argumentele de mai jos pentru a gasi raspuns intrebarilor tale.
1.Ce fac daca vara in mansarda se face prea cald?
Podurile sunt percepute, de regula, ca spatii in care vara este foarte cald datorita supraincalzirii suprafetelor vitrate. Evident, este esential ca mansarda sa aiba un grad corespunzator de izolare.
VELUX are, in plus, o solutie pentru acest inconvenient, iar aceasta se numeste rulou exterior parasolar. Acesta se monteaza cu usurinta pe exteriorul ferestrei, prevenind astfel supraincalzirea acesteia, deoarece razele soarelui nu ating geamul. In plus, fiind fabricat din material tip plasa, privelistea nu este afectata. Conform ultimelor cercetari facute de VELUX, acest rulou scade temperatura cu pana la 5 grade!
2. Ce fac daca iarna este prea frig si apar curenti de aer?
Avem nevoie de o izolare termica suplimentara in mansarda, deoarece iernile la noi pot fi foarte friguroase, iar mansarda poate fi resimtita ca un spatiu racoros.
Ferestrele VELUX din categoria Standard Plus beneficiaza de 3 foi de sticla, precum si de un sistem inovator de izolare denumit ThermoTechnology® care transforma fereastra intr-un scut puternic impotriva vantului si conditiilor climaterice aprige, mentinand caldura in interior. Performantele energetice remarcabile ale ferestrei se traduc prin facturi mai mici la incalzire, gradul de izolare al ferestrelor VELUX Standard Plus fiind mai bun cu 7% comparativ cu cel al ferestrelor care nu au incorporat acest sistem.
3. Pot sa am infiltratii in jurul ferestrelor de mansarda?
Daca montajul ferestrei de mansarda in acoperis este realizat de catre un montator specializat, precum montatorii parteneri VELUX, care ofera garantie speciala pentru montaj, nelinistea datorata posibilelor infiltratii nu are fundament. In al doilea rand, daca la montajul ferestrei de mansarda se utilizeaza si produsele pentru izolare termica si hidroizolare de la producatorul VELUX, vei elimina cu certitudine orice risc de infiltratii.
4. Ce fac daca se sparge geamul?
Suprafata geamului ferestrei este cea mai expusa intemperiilor si de aceea este foarte important ca aceasta sa ofere siguranta maxima locuitorilor mansardei. Toate modelele de ferestre VELUX au geam exterior intarit, foarte rezistent la socuri (testat cu o bila de metal aruncata de la mare distanta), VELUX asigurand inlocuirea geamului in cazul in care, in conditii exceptionale, acesta s-ar sparge. Vezi aici cum se testeaza toate produsele VELUX.
5. Este posibil sa curat geamul exterior al ferestrei?
Da! Datorita articularii mediane, toate ferestrele de mansarda VELUX se rotesc 180 de grade si pot fi blocate in acea pozitie cu ajutorul unui zavor, astfel ramanand fixate in siguranta. Prin rotire, geamul exterior este accesibil din interior si se poate curata cu usurinta folosind ambele maini. Lumina naturala poate sa patrunda mai bine prin ferestrele al caror geam straluceste!
Chiar convenabil, nu-i asa?
Pentru detalii despre produse, oferte personalizate sau consultanta gratuita, acceseaza velux.ro
Fii la curent cu noutatile pe facebook.com/VELUX