Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un miliard și jumătate de euro pentru autostrada Sibiu-Pitești și pentru managementul dezastrelor

875,5 milioane euro este suma aprobată de Comisia Europeană pentru construirea primei etape a autostrăzii Sibiu-Pitești. Lucrarea, care devine astfel prima autostradă ce traversează Munții Carpați, va asigura legătura neîntreruptă între România și Europa de Vest.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

05.09.2020 - 13:55

„Banii europeni bine investiți, nu doar cheltuiți, reprezintă acum principala resursă de dezvoltare ireversibilă pe care România o are la dispoziție. Iar aprobarea proiectului pentru finanțarea autostrăzii Sibiu-Pitești reprezintă un important pas pentru economia României. Acest proiect complex leagă nu doar estul de vestul țării, ci și România de întreaga Europă. Doresc să subliniez implicarea doamnei Comisar european Adina Vălean și a domnului ministru Lucian Bode, care au avut o contribuție decisivă pentru obținerea acestui succes de care vor beneficia toți românii”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș în urma anunțului făcut de Comisia Europeană. De asemenea, comisarul european pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira, consideră că „proiectul va rezolva un blocaj major al rețelei de transport din România și va contribui la creșterea siguranței rutiere și la reducerea duratelor de călătorie”.

Alte 578,4 milioane euro au fost aprobate de Comisia Europeană pentru achiziționarea de echipamente noi terestre, aeriene și maritime, precum și pentru instruirea personalului care să permită îmbunătățirea capacității de răspuns la dezastre pe componentele terestru, aerian și maritim. Inițiativa urmărește nu numai protejarea și salvarea de vieți în situații de urgență, ci și minimizarea daunelor materiale și a riscului de perturbare a activităților economice. Totodată, ajută România să respecte obligațiile internaționale și strategia națională privind schimbările climatice.

Citește totul despre:

Comentarii