Foto: Arhivă

Spitalul regional din Cluj primește 47 de milioane de euro de la Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat o investiție în valoare de 47 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională pentru construirea și echiparea unui spital în Transilvania.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.06.2020 - 16:48

Acest proiect constă într-un spital cu aproape 850 de paturi, dotat cu tehnologie avansată, care să asigure servicii medicale de urgență de o calitate mai bună și accesul la servicii medicale salvatoare de vieți. Spitalul va oferi îngrijiri medicale secundare și terțiare, dar și asistență medicală primară și servicii de bază, precum chirurgia generală și medicina internă.

"O mai bună calitate a vieții cetățenilor, indiferent de locul în care trăiesc, reprezintă principala prioritate a politicii de coeziune a UE. Prin faptul că le asigură tuturor pacienților servicii medicale adecvate, inclusiv celor care locuiesc în zone rurale îndepărtate, acest proiect contribuie la menținerea sănătății tuturor, fără excepții, ceea ce este deosebit de important în vremuri de pandemie globală", a declarat comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Nu în ultimul rând, spitalul va fi un mediu de lucru atractiv pentru medici și asistenți medicali, ceea ce va contribui, de asemenea, la combaterea fenomenului exodului de creiere din rândul personalului medical din regiune, precizează un comunicat transmis, luni, de Comisia Europeană.

Se preconizează că proiectul va fi operațional începând din anul 2026.

Comentarii