5.3 C
București
sâmbătă, 11 ianuarie 2025
AcasăEconomie31 de Idei de Afaceri Profitabile cu Fonduri Europene Nerambursabile

31 de Idei de Afaceri Profitabile cu Fonduri Europene Nerambursabile

Calea antreprenoriatului nu este usoara, implica multe riscuri si sacrificii decat un job de la 9 la 5, precum si o suma de bani care sa permita demararea afacerii. Dar la final, cand ajungi sa culegi roadele, merita efortul!

Desigur, nu orice afacere este perfecta pentru orice antreprenor. Iata doua sfaturi pentru alegerea ideii de afacere potrivite:

– Tine cont de abilitati, experienta, dar si de pasiunile care te definesc;

– Evalueaza potrivirea intre stilul tau de viata si cel impus de business.

Pentru a veni in ajutorul antreprenorilor care nu dispun de investitia initiala am pregatitit o lista cu idei de afaceri care pot fi demarate cu ajutorul programelor de fonduri nerambursabile. Mai multe informatii cu privire la aceste programe gasiti pe websiteuri de prezentare ale firmelor de consultanta fonduri europene.

1. Laborator de Patiserie / Cofetarie – Daca te pricepi la torturi si prajituri, la foietaje sau blaturi insiropate, iata o ideea prin care iti poti transforma pasiunea intr-o afacere profitabila.

2. Atelier Croitorie – O afacere potrivita chiar daca nu ai experienta in anreprenoriat insa ai talent la cusut, croit, modificat haine sau te pasioneaza moda. Domeniul ofera o varietate mare de nise pe care le poti targeta: rochii de mireasa, rochite botez, broderii, fete de masa sau costume de babati.

3. Linie de prajit cafea – De la boabele verzi si pana la produsul finit cafea pudra, procesarea cafelei include diverse etape, una dintre cele mai importante fiind prajirea. Investitia este destul de mare pentru a fi acoperita de antreprenori din surse proprii, existand insa posibilitatea accesarii de fonduri europene nerambursabile.

4. Cabinet Stomatologic – Una dintre cele mai profitabile idei de afaceri cu fonduri europene pentru specialisti in domeniul medical sau proaspat absolventi ai Facultatii de Medicina Dentara este deschiderea unui cabinet stomatologic. Ai nevoie de pregatire in domeniu sau poti angaja persoane care au iar tu sa activezi pe rolul de manager.

5. Productie Alimente – Categoria productie alimente ofera o paleta larga de activitati: poti opta pentru o afacere traditionala (zacusca, branzeturi, iaurturi, dulceata, cozonac, etc) sau pentru o zona mai noua si in crestere cum ar fi cea de hrana pentru animale, sau alimente organice.

6. Laborator Cosmetice Naturale – In ultima perioada nu doar alimentatia se cere a fi 100% naturala sau Bio, ci si cosmeticele, trendul genereaza o cerere destul de mare insa nisele sunt inca neacoperite. Asadar dezvoltarea unei astfel de afaceri nu numai ca este foarte profitabila, insa se estimeaza o dublare a cererii in viitorul apropiat.

7. Donuterie – Delicioasele donut-uri sau gogosi americane au inceput sa faca furori si la noi in tara, cererea fiind in crestere.

8. Service Auto – Daca esti pasionat de autovehicule si doresti sa infiintezi un service auto, trebuie sa stii ca investitia poate fi acoperita din fonduri nerambursabile. Pentru maximizarea profitabilitatii este indicat ca in faza de start up acesta sa fie structurat 70% pe reparatii tinichigerie si 30% mecanica.

9. Print Shop – Investitia presupune echipamente de printare, taiere, amenajarea spatiului si dotare cu cel putin un calculator, toate acoperite din fonduri europene. O afacere profitabila care ofera servicii de printare brosuri, copiere, printare carti, cataloage, taiere, legare, etc

10. Imprimare 3D – O zona noua si in plina evolutie, imprimarea 3D reprezinta o afacere de viitor. De la obiecte decorative la modele in miniatura pentru prototipuri sau piese auto pentru masini vintage, este nevoie de putina creativitate si nu foarte multa promovare pentru ca vanzarile merg de la sine.

11. Fabrica Sucuri Naturale – Noile tendinte spre bio si natural, mai ales in cea ce priveste produsele de larg consum au generat noi oportunitati in sfera procesarii fructelor. Parintii isi doresc sucuri naturale pentru copii lor, fara aditivi toxici pentru organism. Procesarea fructelor ofera perspective de viitor promitatoare.

12. Productie Dulceata Bio – Dulceata bio este tot mai solicitata pe piata (piata care este in plina expansiune oricum). Pentru a putea produce legal gemuri sau dulceturi trebuie sa aveti un mic laborator, separat de spatiu de locuit, autorizat din punct de vedere sanitar-veterinar, separat de spatiul de locuit. Dotarea spatiului cu utilajele necesare se poate face prin programe de fonduri europene ca si Start-Up Nation.

13. Fabrica de Mase Plastice – Multe din produsele de larg consum sunt in categoria mase plastice, oportunitatea acestui business fiind destul de mare datorita rulajului. In concluzie si cifra de afaceri va fi pe masura, indiferent daca produceti lazi, dopuri de sticle, tavi, boluri, farfurii, furculite, linguri, cutit de unica folosinta, palnii, umerase sau pahare.

14. Atelier Huse Laptop de Piele – Tot mai frecvent intalnim afaceri mici de succes pe nise sau subnise traditional acoperite de corporatii. Trendul actual se indreapta spre huse personalizate, din materiale de calitate cu textura si design inovator. Preturile sunt pe masura, iar cumparatorii sunt pregatiti sa scoata din buzunar sume bunicele pentru un grad ridicat de personalizare.

15. Atelier Productie Mobila / Tamplarie – Utilajele pentru activitati de tamplarie sunt eligibile a fi cumparate prin fonduri europene (pana la 50000 euro), investitia antreprenorului pentru o astfel de afacere fiind minima. Cu putina creativitate si inventivitate reusesti sa te afirmi pe o piata in continua crestere, iar satisfactiile sunt nu doar privitoare la creatie ci si financiare.

16. Sapunuri Naturale – O afacere cu investitie modica si foarte profitabila, avand in vedere ca tot mai multi romani incep sa se orienteze spre un stil de viata mai sanatos. Un sector de viitor, in plina expansiune care prezinta oportunitati atat in tara cat si in strainatate, foarte popular in mediul online.

17. Productie Jucarii de Lemn – Oferta producatorilor si a jucariilor s-a diversificat, insa nu a reusit sa tina pasul cu cererea, care s-a dublat doar in ultimul an. Printre cele mai cautate jucarii pentru care parintii sunt dispusi sa scoata din buzunar sume bunicele sunt cele care dezvolta creativitatea, gandirea logica si matematica sau seturile de constructie.

18. Tipografie – Nu va trebuie decat pasiune pentru cultura, mult entuziasm si multa, multa munca. Puteti achizitiona cu fonduri europene: tiparnite, ghilotine, matrite, aparate plastifiere, masini de legat sau stantare.

19. Fabrica de Caramizi – O fabrica de caramizi ofera profitabilitate mare, dar implica si munca multa. Punerea la punct a procesului tehnologic de preparare formare/presare si apoi vanzarea produselor sunt la fel de importante pentru succesul businessului.

20. Productie Mezeluri – Apetitul romanilor pentru produse de carne mai sanatoase este in crestere, permitand patrunderea pe piata a laboratoreleor mai mici, piata dominata pana acum doar de producatori mari ca si Unicarm sau Caroli.

21. Cartofiserie – Iti vine greu sa crezi ca se pot face bani din cartofi? Ei bine au inceput sa apara si la noi cartofisriile si au demonstrat ca este posibil. In oras sau in malluri, cu investitie acoperita prin fonduri europene, aceasta este o afacere de viitor.

22. Fabricare sau Ambalare Condimente – Oregano, sofran, cardamom, coriandru, nucsoara, piper, cimbru, chimen, boabe de mustar, cuisoare, rozmarin, busuioc, turmenic, dafin, chili, boia, ghimbir, hasmatuchi, ienibahar, maghiran, schinduf, salvie, scortisoara, usturoi, anason, vanilie, wasabi…Businessurile cu condimente au prins contur in ultimi ani, fiind foarte cautate in special cele din Asia.

23. Fabricare Parchet – Pardoseala de parchet ramane in topul preferintelor, la mare distanta de gresie sau piara mnaturala, conferind caldura si persoanlitate locuintei. Afacerea aceasta este menita sa aiba succes.

24. Productie Cutii de Cadouri – Iubim sa facem cadouri iar ele au nevoie de o modalitate frumoasa pentru a fi puse in valoare si oferite. Daca iti place sa oferi, atunci de ce sa nu faci o afacere din asta?

25. Placintarie – De ce nu ti-ai deschide o placintarie? Reteta este simpla, ingredintele usor accesibile, iar daca locatia are un vad comercial bun si profitul a fi bunicel. Se vand ca painea calda!

26. Fabricare Parfumuri – Arta parfumurilor a evoluat mult din Antichitate si pana in prezent. Dintre ideile de afaceri cu fonduri europene aceasta poate fi una dintre cele mai complexe, dar si cu cel mai ridicat grad de creativitate. Asadar daca esti pasionat de moda, arta, parfumuri si ai un spirit creativ, atunci ai gasit domeniul potrivit.

27. Fabricare Produse Beton – Sector care te poate plasa in top 500 anreprenori din Romania datorita cifrei de afaceri. Incepe acest business, toate utilajele sunt eligibile de a fi cumparate pe fonduri europene.

28. Fabricare Produse Feronerie – Sfera productiei de feronerie ofera posibilitati nenumarate de dezvoltare. Investeste in aceasta afacere si return on investment va fi o surpriza placuta.

29. Productie Ceasuri – Cine nu are nevoie de un ceas? O idee de afacere clasica ce nu si-a pierdut actualitatea.

30. Intocmire Certificate Energetice pentru Cladiri – Auditor Energetic – Printre cele mai profitabile idei de afaceri cu fonduri europene in 2020. Fiecare apartament care se vinde are nevoie de un certificat energetic, iar in Romania se vand lunar 40000 de imobile potrivit ANCP.

31. Litere Volumetrice / Gravari / Reclame Luminoase – Tot mai multe firme incearca sa se diferentieze de concurenta, iar reclamele luminoase sunt modalitatea principala pentru aceasta. Nu vei duce lipsa de clienti.

StartUp Nation este principalul program de fonduri nerambursabile guvernamentale prin care pot fi demarate ideile de afaceri expuse mai sus. Detalii despre accesarea acestui program, pasi, eligibilitate servicii de consultanta gasiti pe pagina: StartUp Nation

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă