13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăEconomieTUI anulează toate vacanţele către Spania. Catalonia, în carantină

TUI anulează toate vacanţele către Spania. Catalonia, în carantină

Evoluţia apare după ce Guvernul Scoţiei a informat că toţi călătorii care sosesc în Regatul Unit din Spania vor trebui să intre în carantină timp de 14 zile pentru a se asigura că nu răspândesc coronavirusul, transmite Reuters.

“TUI UK a decis să anuleze toate vacanţele către Spania continentală până în data de 9 august. Ştim cât de mult au aşteptat clienţii noştri să-şi facă vacanţele în străinătate şi, în curând, vom putea să ne adaptăm la noile restricţii. Prin urmare, toţi cei care doresc să călătorească către insulele Baleare şi Canare o vor putea face aşa cum era planificat, din 27 iulie”, se arată în comunicatul TUI.

Guvernul Scoţiei precizează, într-un comunicat de presă, că Spania va fi eliminată de pe lista ţărilor exceptate de la cerinţele de carantinare din cauza unui număr crescut de cazuri de coronavirus (COVID-19) în ultimele zile.

“Decizia, asumată şi de administraţiile descentralizate din Irlanda de Nord şi Ţara Galilor, precum şi de guvernul Regatului Unit, a fost luată pentru a reduce riscul transmiterii virusului prin cei care călătoresc din Spania”, notează oficialii scoţieni.

Cele patru naţiuni componente ale Regatului Unit – Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord – şi-au stabilit fiecare propriile politici privind COVID-19, dar respectă reguli similare în majoritatea cazurilor.

Vineri, şi Norvegia a impus din nou carantina timp de zece zile pentru persoanele care provin sau se întorc din Spania.

Spania este una dintre ţările europene cel mai dur lovite de pandemie, cu peste 290.000 de cazuri şi mai mult de 28.400 de decese. Autorităţile au impus măsuri de izolare foarte stricte pentru a limita răspândirea bolii, relaxându-le apoi la începutul verii, însă noi focare au izbucnit în ultimele săptămâni, regiunea Catalonia din nord-estuî ţării fiind unul dintre punctele fierbinţi.

Cele mai citite

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă