Transportatorii, aşteptaţi să sprijine cu informaţii demersul MT la Curtea Europeană de Justiţie

După adoptarea Pachetului Mobilitate 1 cu majoritate de voturi de către Parlamentul European, la începutul lui iulie a.c., singura soluţie rămasă României şi celorlalte state este atacul la Curtea Europeană de Justiţie.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

16.07.2020 - 20:50

Ministerul Afacerilor Externe, prin Agentul Guvernamental, va organiza acţiunea în instanţă. Între timp, Ministerul Transporturilor s-a implicat activ în documentarea dosarului cu informaţii concrete adunate de la companiile româneşti de transport în legătură cu impactul economic pe care îl va avea aplicarea Pachetului Mobilitate asupra costurilor de operare.

Ministerul Transporturilor a trimis deja o solicitare tuturor asociaţiilor patronale din industrie să adune informaţii relevante de la membrii lor şi să le comunice MT până pe 24 iulie 2020, explică Revista Tranzit.

Toate companiile de transport sunt invitate să îşi aducă contribuţia, aşa cum a declarat Adriana Kalapis, directorul Direcţiei Transport Rutier din Ministerul Transporturilor.

Chiar şi firmele de transport neafiliate sunt rugate să facă o analiză pe costurile de operare, din care să reiasă cu cât le vor creşte artificial cheltuielile din cauza aplicării prevederilor din Pachet şi să le trimită până pe 24 iulie la Ministerul Transporturilor sau la redacţia revistei Tranzit.

Cu cât reuşim să strângem mai multe informaţii şi să punem cap la cap un dosar solid, cu atât ne vor creşte şansele de reuşită.

Comentarii