Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Timişoara: 250 de locuri de muncă vor fi create în urma unei investiţii majore

Unul dintre cei mai importanţi furnizori de produse medicale la nivel mondial, compania B. Braun, va investi, lângă Timişoara, în localitatea Sânandrei, 120 milioane de euro pentru ridicarea unei fabrici şi a unui centru de soluţii perfuzabile.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.05.2018 - 13:54

În urma investiţiei, vor fi create 250 de locuri de muncă.

Proiectul COMPASS (Complex for Production, Administration, Shared Services and Regional Supplies) va fi ridicat în comuna Sânandrei din judeţul Timiş, aflată la marginea oraşului Timişoara. Este vorba despre un centru regional de distribuţie, un centru de cercetare – dezvoltare si servicii stiinţifice, un centru administrativ şi o nouă fabrică de soluţii perfuzabile.

Producţia la Centrul Compass de lângă Timişoara putea începe în luna august 2021.

”Nu numai că trebuie construită locaţia, ci trebuie şi să aducem instalaţiile, trebuie să verificăm producţia, să facem teste şi să obţinem autorizaţiile de la autorităţi”, a explicat, în cadrul ueni conferinţe de presă, Christian Braun, CEO Regiunea Europa de Sud-Est pentru compania B. Braun.

Centrul COMPASS va fi construit în două faze. În prima fază se va construi partea de distribuţie, birouri şi laboratoare, iar în cea de-a doua fază, centrul de producţie în care se vor realiza dispozitive medicale.

Proiectul se va desfăşura pe o suprafaţă de 37.000 metri pătraţi (mai multe decât cinci stadioane la un loc), iar odată cu aceasta, vor fi înfiinţate şi 250 de locuri de muncă. Investitorii mizează pe forţă de muncă specializată, având în vedere că la Timişoara funcţionează o universitate de medicină şi farmacie.

B. Braun estimează că în anul 2020 va avea vânzări de 75 milioane de euro şi că până atunci vor fi create peste o mie de noi locuri de muncă, iar produsele vor fi exportate în 14 ţări.

În prezent, compania are vânzări de 66 milioane de euro şi în ultimii cinci ani a plătit taxe la statul român, în valoare de 55 milioane de euro. Are 800 de angajaţi şi de 23 de ani este prezentă în România.

Comentarii

loading...