19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieTaxarea pensiilor speciale a trecut de Comisia de buget finanțe din Senat

Taxarea pensiilor speciale a trecut de Comisia de buget finanțe din Senat

Comisia de buget finanţe a Senatului a acordat, marţi, rapoarte favorabile pentru două propuneri legislative iniţiate de ministrul Finanţelor, senatorul Eugen Teodorovici, care vizează impozitarea pensiilor speciale de peste 7.000 de lei şi atribuirea unui caracter social programului Prima Casă.

Eugen Teodorovici, prezent la lucrările comisiei, şi-a amendat proiectul privind taxarea pensiilor, astfel încât componenta din pensii bazată pe principiul contributivităţii să nu fie taxată.

Propunerea legislativă prevede taxarea pensiilor speciale cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei cu 30%, iar ceea ce depăşeşte 10.000 de lei cu 50%.

Altă propunere legislativă a lui Eugen Teodorovici prevede modificarea OUG 60/2009 privind programul Prima Casă, care este redenumit “O familie, o casă”.

Teodorovici a depus la Senat mai multe proiecte de lege, dintre care doar acestea au intrat marţi în dezbaterea Comisiei de buget-finanţe, celelalte fiind retrase de pe ordinea de zi a comisiei. Preşedintele Comisiei de buget, Viorel Arcaş, a explicat că acestea au fost retrase pentru că necesită “o dezbatere mai aprofundată”.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...
Ultima oră
Pe aceeași temă