Foto: Mihai Diac

Tăriceanu susține că transportul public în București ar trebui să devină gratuit

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, candidat la funcţia de primar general, a declarat, marţi seară, că pentru a încuraja folosirea transportului public în comun în București, acest transport trebuie să devină gratuit.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.08.2020 - 00:02

"Dacă vrem să decongestionăm traficul în Bucureşti şi să folosim transportul public la maximum, atunci, una dintre ideile mele, care poate părea populistă la prima vedere, dar este o idee fundamentală, este să mergem către transportul public gratuit. În acest fel vom stimula oamenii să îşi lase maşinile în parcare şi să folosească transportul public, nu numai categoriile defavorizate", a argumentat, marţi seară, Călin Popescu Tăriceanu, într-o emisiune la postul Digi 24.

În schimb, deși este candidat la Primăria Capitalei, Tăriceanu n-a știut cât costă o călătorie cu transportul în comun în București. Întrebat despre acest detaliu, Tăriceanu a spus mai întâi că prețul este în funcție de distanță (deși este fix), apoi a spus că prețul este de trei lei (deși prețul unei călătorii STB este 1,30 lei).

Comentarii