13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieTari europene atractive pentru antreprenori

Tari europene atractive pentru antreprenori

Cele mai bune tari pentru a investi in 2019 sunt ideale daca sunteti antreprenor si doriti sa va lansati afacerea. Indiferent daca doriti sa incepeti o afacere noua, sa cumparati o casa sau sa va mutati in strainatate, lista de mai jos va va fi utila. Am ales cateva tari in baza unor informatii ce cuprind stabilitatea pietei, cresterea economica, dinamismul economiei si afacerilor din zona.
In lista sunt tari din toata Europa. Acest lucru se datoreaza faptului ca in Europa traiesc nu numai personalitati influente, ci sunt prezenti multi factori de decizie in sectoare cheie precum banci, finante, produse farmaceutice, productie si inginerie. In ciuda crizei, tarile europene au performante si continua sa atraga un numar bun de investitii. Iata cateva dintre acestea:

 

1. Romania – Cresterea economica a Romaniei este una dintre cele mai puternice din toata Europa: In perioada de patru ani 2018-2022 cresterea ar trebui sa se stabilizeze la +3,5 din PIB pe an. Forta de munca este calificata, cunoaste bine engleza si chiar astazi este posibil sa gasesti lucratori la costuri foarte mici in diverse sectoare. Mai mult, cunostintele de informatica ale romanilor sunt legendare, asa ca intr-o lume in care tehnologia creste proportional si in care este din ce in ce mai important sa tii pasul cu vremurile, acest lucru ar putea face diferenta. Daca doriti sa deschideti o firma in Romania, va puteti adresa expertilor de la Rolegal.com pentru ajutor.

 

2. Germania – De la sistemul de invatamant bine structurat, care produce o forta de munca extrem de specializata si dedicata, pana la politicile fiscale favorabile afacerilor, infrastructura comerciala din Germania ofera o multime de avantaje pentru investitorii internationali. In plus, Germania este leader in multe domenii ale industriei pe care cu totii le cunoastem foarte bine. Calitatea gremana este cunoscuta in orice colt al globului. Persoanele interesate de procesul de infiintare a unei firme in Germania pot gasi informatii pe CompanyFormationGermany.com.

 

3. Norvegia – Incepem analiza specificand ca Norvegia nu face parte din UE. Guvernul norvegian ofera investitorilor straini in mare parte aceleasi conditii ca si pentru investitorii nationali, insa sunt de remarcat exceptiile unde autoritatile au impus restrictii pentru protejarea economiei locale. Strainii nu pot detine mai mult de 40% dintr-o flota de pescuit norvegiana. Mai mult, proprietatea straina a unei companii de transport aerian norvegian este limitata la 30%, in timp ce sectorul petrolier este acum fara restrictii pentru investitorii satrini care doresc sa deschida o companie in Norvegia. Luati in considerare acest lucru inainte de a va dezvolta planul de afaceri si poate contactati agentia de investitii din Norvegia pentru a afla ce documentatie si oportunitati exista pentru a va asigura ca aveti posibilitatea de a investi.

 

4. Ungaria – Deschiderea unei companii in Ungaria ofera numeroase avantaje, datorita prezentei unei infrastructuri bune, costuri mai mici comparativ cu restul Europei si fonduri europene pentru companii. Aveti o rata unica de 9% ce se aplica veniturilor corporative; este posibila inregistrarea unei companii in 2-3 zile lucratoare; costurile pentru infiintarea companiei sunt destul de mici.

 

5.Cehia – Republica Ceha se mandreste cu o traditie industriala straveche in sectorul prelucrarii metalelor pentru industria auto. O accelerare puternica spre modernizarea sistemului a venit din investitiile straine. Costul scazut al fortei de munca, cu un grad ridicat de specializare, nevoia, reiterata continuu de autoritatile politice, de a atrage capital strain, au contribuit la restructurarea sistemului de productie si la crearea unui climat de afaceri favorabil si linistitor. Industria auto ceha, care exporta in intreaga lume, a suferit transformari majore de-a lungul anilor, atingand un nivel mediu al calitatii procesarii. Economia Ceha depinde foarte mult de exporturile de automobile, care in 2017 au reprezentat 28,6% din total. Noul record inregistrat la inceputul anului 2018, cu + 12% din exporturi fata de aceeasi perioada din anul precedent, a permis incurajarea perspectivelor pe tot parcursul anului. In acest sector, cresterea industriala constanta si puternica a tarii este fundamentala, datorita investitiilor straine uriase in diverse sectoare productive.

 

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă