Studiu: Economia României își va reveni cu 3,5 la sută până la finalul anului 2021

Analiștii estimează o revenire a economiei României între 2,5 și 3,5 la sută până la finalul anului 2021, vizibilă mai ales din trimestrul al doilea al anului.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 31.01.2021 - 09:44

Analiștii estimează o revenire a economiei României între 2,5 și 3,5 la sută până la finalul anului 2021, în raport cu finalul anului 2020. Această revenire va deveni vizibilă mai ales din trimestrul al doilea al anului 2021.

Datele menționate sunt incluse în cea mai recentă ediție a raportului KeysFin Macro Update.

Ajuns la cea de-a treia ediție, KeysFin Macro Update reprezintă sinteza actualizată și obiectivă a evoluției mediului de business local în condiții de pandemie.

„În 2020, economia a rămas în intervalul estimat de noi încă din martie anul trecut (scădere anuală cuprinsă între 5 și 7 la sută), iar pentru 2021 ne așteptăm la o revenire a economiei între 2,5 și 3,5 la sută, vizibilă mai ales din trimestrul al doilea pe fondul efectului de bază“, a declarat Roxana Popescu, Managing Director KeysFin.

În opinia analiștilor KeysFin, cele mai importante riscuri sunt cele din sfera deficitului bugetar și în a celui de cont curent. "Structura rigidă și nesustenabilă a cheltuielilor bugetare, coroborată cu ineficiența colectării au dus la apariția unui dezechilibru singular în Europa: cheltuielile sociale, respectiv salariile din sectorul public și pensiile, aproape că depășesc veniturile încasate de stat din taxe și impozite", subliniază raportul KeysFin Macro Update.

Comentarii