16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieServiciile către companii au accelerat în iulie, înregistrând un avans de 9,5%

Serviciile către companii au accelerat în iulie, înregistrând un avans de 9,5%

În iunie, afacerile din sectorul serviciilor prestate în principal către companii au crescut cu 7,3%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În iulie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, în termeni nominali, atât ca serie brută, cu 9,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,1%.

Creşterea a fost susţinută de evoluţia cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+21,5%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+12,5%), activităţile de transporturi (+6,1%) şi activităţile de comunicaţii (+3,1%).

Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 9,7%.

În primele 7 luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, pe ansamblu, cu 13%.

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...
Ultima oră
Pe aceeași temă