Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Serviciile către companii au accelerat în iulie, înregistrând un avans de 9,5%

Afacerile din sectorul serviciilor au crescut în iulie cu 9,5%, serie brută, faţă de aceaşi lună a anului trecut, ritm crescut faţă de cel din luna precedentă, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS), potrivit News.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

Actualizat: 16.09.2019 - 13:15

În iunie, afacerile din sectorul serviciilor prestate în principal către companii au crescut cu 7,3%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În iulie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, în termeni nominali, atât ca serie brută, cu 9,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,1%.

Creşterea a fost susţinută de evoluţia cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+21,5%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+12,5%), activităţile de transporturi (+6,1%) şi activităţile de comunicaţii (+3,1%).

Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 9,7%.

În primele 7 luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, pe ansamblu, cu 13%.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...