17.3 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăEconomieSalariu mediu net a crescut. Cum arată topul veniturilor din țară

Salariu mediu net a crescut. Cum arată topul veniturilor din țară

Vești bune pentru o parte din angajați. Salariul mediu net a ajuns la 3.544 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 27 lei (+0,8%), potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Oficial mulți români încasează mai mult

Cei care câștigă cel mai bine sunt angajații din IT, aici salariu mediu net este de 8.596 lei, iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante, 1.907 lei.

Salariul mediu în rândul companiilor IT care plătesc cele mai mari salarii medii porneşte de la 9.000 de lei net, nivel de 2,6 ori mai mare decât salariul mediu pe economie.

Comparativ cu luna octombrie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 6%.

Indicele câştigului salarial real a fost 98,2% pentru luna octombrie 2021 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar indicele câştigului salarial real a fost 99% pentru luna octombrie 2021 faţă de luna precedentă.

Faţă de luna octombrie 1990, indicele câştigului salarial real a fost 220,8%, cu 2,2 puncte procentuale mai mic faţă de cel înregistrat în luna septembrie 2021.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Coaliția PSD – PNL pregătește candidați comuni la europarlamentare. Ședința în care se decide lista a fost amânată pentru marți

Coaliția de guvernare, PSD - PNL, pregătește o listă comună de candidați pentru alegerile europarlamentare din iunie 2024. O ședință a liderilor Coaliției, în care...

Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre...

Președintele Iohannis participă la reuniunea de la Paris pentru sprijinul acordat Ucrainei

Președintele Iohannis participă, la Paris, la reuniunea organizată de președintele Macron pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei. "Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 26 februarie...
Ultima oră
Pe aceeași temă