F-16 (Foto: Lockheed Martin)

România vrea să cumpere încă o escadrilă de avioane F-16

Nicolae Ciucă, propus pentru un nou mandat de ministru al Apărării, a declarat, marți, că MApN va începe procedura de achiziție pentru cea de-a doua escadrilă de avioane de luptă F-16.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.11.2020 - 11:27

"Funcţionează programul F-16, au fost achiziţionate încă cinci avioane, urmează să se completeze o escadrilă, este în plan achiziţia şi celei de-a doua escadrile", a declarat marți, cu prilejul audierii la Comisiile de Apărare din Parlament, generalul (r) Nicolae Ciucă.

Forțele Aeriene Române au deja 12 avioane F-16 și urmează să mai primească încă asemenea cinci aeronave, deja achiziționate, ceea ce ar permite formarea unei prime escadrile complete. Avioanele F-16 deja intrate în dotare folosesc Baza Aeriană de la Borcea - una dintre cele mai moderne din România.

Toate avioanele F-16 deja cumpărate de România au fost achiziționate, second hand, din Portugalia. Până în acest moment, oficialii români nu au anunțat de unde ar putea fi cumpărate avioanele care vor forma cea de-a doua escadrilă și nici care va fi prețul estimat al acestora.

Actualul ministru al Apărării a fost primul audiat, marți, dintre cei propuși să devină membri în Guvernul Cîțu. În urma audierii, Nicolae Ciucă a primit aviz pozitiv.

Comentarii