Război BNR - PSD. Banca Națională cere să nu mai fie speculate declarațiile reprezentanților săi

Banca Naţională a României (BNR) acuză PSD că folosește, în scopuri electorale, declaraţii scoase din context ale unor reprezentanți ai BNR.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.11.2020 - 19:27

 

Banca Naţională a României (BNR) a transmis, duminică, un comunicat în care acuză PSD că folosește, în scopuri electorale, declaraţii scoase din context ale unor reprezentanți ai BNR.

Declarațiile la care face referire comunicatul BNR nu sunt indicate explicit, dar pare să fie vorba de cele ale consilierului pe probleme de politică monetară al BNR, Lucian Croitoru, precum și ale lui Valentin Lazea, economist-șef al instituției. Ambele sunt incluse într-un clip electoral al PSD.

Declarația lui Croitoru a fost făcută în vremea Guvernului Boc, iar cea a lui Lazea a fost făcută acum câteva zile. În prima declarație, Croitoru părea să contrazică o declarație a premierului Boc, iar ulterior s-a văzut că Lucian Croitoru avea dreptate. În cea de-a doua declarație, Lazea pare să contrazică o declarație a premierului Orban.

"Banca Naţională a României dezaprobă ferm utilizarea de imagini şi declaraţii mai vechi sau mai noi, scoase din context, ale unor specialişti BNR în spoturi de campanie electorală ale PSD. BNR este o instituţie apolitică, independentă şi utilizarea abuzivă a unor asemenea declaraţii, care nu au conotaţie politică propriu-zisă, afectează statutul şi neutralitatea instituţiei noastre", subliniază comunicatul transmis, duminică, de BNR.

Comentarii