22.8 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăEconomiePrețul aurului a crescut ușor, ajutat de o scădere a dolarului

Prețul aurului a crescut ușor, ajutat de o scădere a dolarului

Prețul aurului a crescut ușor marți, ajutat de o scădere a dolarului și a randamentelor obligațiunilor, investitorii așteptând cu nerăbdare datele privind inflația din SUA, care ar putea oferi mai multe indicii cu privire la calea de majorare a dobânzii de către Rezerva Federală, scrie Reuters.

Aurul spot a crescut cu 0,4%, la 1.932,09 dolari pe uncie, fiind pregătit pentru a treia sesiune consecutivă de creșteri. Contractele futures pe aur din SUA au câștigat 0,3% la 1.937,20 dolari.

Indicele dolarului (.DXY) a scăzut cu 0,1%, după ce a atins cel mai scăzut nivel din 11 mai, la începutul sesiunii. Randamentele de referință ale trezoreriei americane pe 10 ani au scăzut, de asemenea.

„Dacă vom avea o inflație slabă, asta va fi un lucru pozitiv pentru aur și prețurile ar putea urca până la 1.950 de dolari. Cred că va fi greu pentru aur să treacă sub nivelul de 1.900 de dolari în cazul unui raport bun”, a declarat Edward Moya, analist senior de piață la OANDA.

Toți ochii sunt ațintiți asupra datelor privind prețurile de consum din SUA, care vor fi publicate miercuri și care se așteaptă să arate că prețurile s-au răcit în iunie, pe o bază anuală.

Cu toate acestea, piețele estimează o majorare cu 25 de puncte de bază a ratei dobânzii de către Fed în cursul acestei luni, după ce raportul privind locurile de muncă de săptămâna trecută a indicat o economie americană rezistentă.

Aurul este folosit ca investiție sigură în perioadele de incertitudine politică și financiară, însă ratele mai mari ale dobânzilor cresc costul de oportunitate al deținerii de lingouri fără randament.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă