Foto: Mihai Diac

Premierul, către ministrul Transporturilor: "Poate închideți aeroportul de la Cluj"

Premierul Ludovic Orban i-a sugerat ministrului Transporturilor, Lucian Bode, că ar putea închide aeroportul intenațional din Cluj-Napoca, pentru a evita repetarea unei aglomerații cum a fost cea de joi.

Mihai Diac 0 comentarii

10.04.2020 - 03:02

„Poate închideți aeroportul Cluj, domnule ministru, după ce am văzut astăzi la televizor. E inadmisibil”, i-a spus premierul Ludovic Orban ministrului Lucian Bode, chiar la începutul ședinței de Guvern de joi.

Nemuțumirea premierului a fost generată de faptul că, în ziua de joi, circa 1500 - 2000 de români care urmau să plece la muncă în Germania, cu zboruri charter, s-au înghesuit în parcarea aeroportului încălcând regulile de distanțare socială.

Aeroportul internațional din Cluj-Napoca este în subordinea Consiliului Județean Cluj. Joi, premierul Orban s-a declarat nemulțumit mai ales de managerul aeroportului, despre care a spus că "nici măcar nu a informat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și pe prefect privitor la aceste zboruri".

Pe de altă parte, managerul aeroportului a susținut că parcarea în care s-au îmbulzit pasagerii pentru Germania nu este în administrarea aeroportului ci în aceea a unei firme private.

Comentarii