13.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Premierul, către ministrul Transporturilor: „Poate închideți aeroportul de la Cluj”

„Poate închideți aeroportul Cluj, domnule ministru, după ce am văzut astăzi la televizor. E inadmisibil”, i-a spus premierul Ludovic Orban ministrului Lucian Bode, chiar la începutul ședinței de Guvern de joi.

Nemuțumirea premierului a fost generată de faptul că, în ziua de joi, circa 1500 – 2000 de români care urmau să plece la muncă în Germania, cu zboruri charter, s-au înghesuit în parcarea aeroportului încălcând regulile de distanțare socială.

Aeroportul internațional din Cluj-Napoca este în subordinea Consiliului Județean Cluj. Joi, premierul Orban s-a declarat nemulțumit mai ales de managerul aeroportului, despre care a spus că „nici măcar nu a informat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și pe prefect privitor la aceste zboruri”.

Pe de altă parte, managerul aeroportului a susținut că parcarea în care s-au îmbulzit pasagerii pentru Germania nu este în administrarea aeroportului ci în aceea a unei firme private.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă