Piețele financiare mustesc de optimism: acțiunile europene au ajuns la valori record

Acțiunile europene au închis ziua de luni la cele mai mari valori din ultimele 10 luni, ca răspuns la veștile bune despre acordul Brexit, planul SUA de ajutoare și începerea vaccinării în Uniunea Europeană.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 29.12.2020 - 09:48

Indicele bursier de referință a crescut cu 0,7% într-o a patra zi consecutivă de creștere, în timp ce acțiunile germane au închis ziua de luni cu 1,5% mai mult, un record pentru ultimele 10 luni.

Indicele pan-european STOXX 600 a urcat cu 0,66%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,49%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,20%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a avansat cu 0,72%, în timp ce indicele IBEX 35 al bursei din Madrid a crescut cu 0,54%, potrivit datelor citate de Reuters.

Creșterile valorilor acțiunilor sunt puse pe seama acordului comercial pentru Brexit semnat joi seara între Uniunea Europeană și Marea Britanie, programului de ajutoare pentru pandemie semnat de Donald Trump în SUA și campaniei de începere a vaccinării împotriva Covid-19 declanșată în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Comentarii