Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Pro TV

Peste 7 milioane de locuinţe, la voia sorţii în caz de dezastru

Polul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID) poate acoperi toate potenţialele daune produse fondului locativ asigurat în cazul unui dezastru major, se arată într-un comunicat al PAID, remis redacţiei.

Share

Marilena Dan 0 comentarii

Actualizat: 07.04.2018 - 14:30

„Din iulie 2017, programul de reasigurare al PAID a crescut la 900 milioane de euro. Astfel, în caz de dezastru major(încadrată în cele trei riscuri asigurate prin PAD – cutremur, alunecare de teren şi inundaţie), pentru locuinţele care au asigurare obligatorie, PAID este capabilă să plătească daune în valoare de 900 milioane euro din programul de reasigurare, reducând semnificativ expunerea statului”, se arată în documentul citat. Acesta mai precizează că Managementul şi Consiliul de Administraţie PAID au reuşit să încheie contracte de reasigurare cu cele mai puternice companii din lume (63 de companii partenere, cu rating-uri cuprinse între AA- şi A-, printre care se numără Munich Re, Swiss Re, Sirius, Scor, XL Catlin, Hanover Re, Transatlantic etc.) pentru a acoperi riscurile naturale din România. „Problema reală o constituie cele peste 7 milioane de locuinţe încă neasigurate. Acestea sunt cele care, în cazul unui dezastru major, conform actualei legi, rămân complet descoperite”, afirmă reprezentanţii PAID.

Comentarii

loading...