23.2 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăEconomieObligaţiunile Ocean Credit IFN intră la tranzacţionare la BVB

Obligaţiunile Ocean Credit IFN intră la tranzacţionare la BVB

Obligaţiunile Ocean Credit IFN, în valoare de 1,86 milioane de euro, vor intra la tranzacţionare prin Sistemul Multilateral al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), miercuri, 3 noiembrie, sub simbolul OCIFN26E, a anunţat operatorul pieţei noastre de capital.

Titlurile, ce au fost vândute iniţial printr-un plasament privat, au o valoare nominală de 100 euro, scadenţă de cinci ani şi o rată a cuponului fixă de 8,75% pe an, plătibilă trimestrial.

“Fondurile atrase vor susţine creşterea capacităţii de creditare şi investiţii în fintech”, se menţionează în raport.

Conform descrierii din memorandum-ul întocmit de Goldring, Ocean Credit IFN este primul IFN Fintech care a adus, în piaţa românească a creditării nonbancare, o experienţă de creditare 100% online şi o aplicaţie de scoring menită să crească nivelul de educaţie şi să asigure echilibrul în ceea ce priveşte îndatorarea (creditarea financiară) pentru clienţii săi şi piaţa ţintă.

Din anul 2015 şi până în prezent, Ocean Credit a debursat peste 45 milioane lei către cei aproximativ 5.000 clienţi unici ai companiei. În prezent, aceştia accesează credite în valoare medie de 2.800 lei pentru o perioadă de 90 zile, dintre care aproape 85% sunt clienţi recurenţi.

Pentru primele şase luni ale acestui an, compania a raportat un profit net de 0,22 milioane de lei, cu 77% peste cel de la finele anului trecut. În 2020, Ocean Credit IFN a avut un profit net de 0,13 milioane de lei, cu mult sub cel de 0,66 milioane de lei, din 2019.

Ocean Credit IFN este deţinută în proporţie de 99,67% de OC Global Limited, societate înregistrată în Cipru, ce este controlată de Radu Ciorbă.

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

După ce a rămas fără sprijin, Klaus Iohannis, așteptat să anunțe dacă iese oficial din cursa pentru șefia NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va prezenta joi, în cadrul CSAT, poziţia sa privind candidatura la şefia NATO şi apoi va anunţa şi...

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...

După ce a rămas fără sprijin, Klaus Iohannis, așteptat să anunțe dacă iese oficial din cursa pentru șefia NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va prezenta joi, în cadrul CSAT, poziţia sa privind candidatura la şefia NATO şi apoi va anunţa şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă