11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieISO 18001- standardul de calitate al companiei tale

ISO 18001- standardul de calitate al companiei tale

Standardul OHSAS 18001 reglementează toate acele cerințe pe care trebuie să le aibă un sistem de management al sănătății și securității ocupaționale (SG-SST) , astfel încât companiile sau orice organizație publică să poată controla riscurile profesionale și, astfel, să fie capabili să îmbunătățească siguranța și sănătatea lucrătorilor lor. Mai mult, unul dintre avantajele implementării acestui standard este că este pe deplin compatibil cu alte standarde de management, cum ar fi standardul de management al calității ISO 9001 și standardul ISO 14001.

Realizarea proceselor de implementare și certificare a standardului OHSAS 18001 nu este o sarcină ușoară pentru toate acele companii care se angajează în securitatea și sănătatea în muncă. Din acest motiv, multe organizații apelează la firme precum Isostandard care le permit să dețină un control extins al SG-SST într-un mod agil, structurat și cu o bază clară pentru luarea decizii în cel mai potrivit moment.

Certificarea OHSAS 18001 de către o entitate acreditată  precum Isostandard este potrivită pentru orice activitate comercială unde se dorește reducerea pierderilor cu riscuri de sănătate și siguranță la locul de muncă (SSM) pentru angajați, vizitatori și clienți pe termen lung.  OHSAS 18001 este cel mai cunoscut sistem de management al siguranței la locul de muncă: este recunoscut în peste 80 de țări. Certificarea demonstrează că sănătatea și siguranța angajaților au prioritate în compania dumneavoastră.

Sistemul OHSAS 18001 acoperă întregul spectru de specificații privind cerințele de management. Prin definirea responsabilităților și instruirea personalului angajat, compania va lua măsuri de precauție și va face față oricărei urgențe posibile, pentru a controla riscurile SSM și pentru a-și îmbunătăți performanța.

Ei bine, pentru a înțelege de ce companiile aleg să fie certificate conform standardului OHSAS 18001, vom analiza beneficiile considerate cele mai relevante pe care le aduce pentru organizații:

·         Reduce semnificativ rata accidentelor, a concediilor de boală și a absenteismului la muncă și crește productivitatea grație percepției unui mediu mai sigur de către lucrători. Acest lucru permite o scădere evidentă a costurilor de asigurare și a primelor care au legătură cu sănătatea și securitatea muncii.

·         Ajută la integrarea activității preventive în companie . La rândul său, acest lucru face posibilă îmbunătățirea culturii securității și sănătății la locul de muncă la toate nivelurile companiei sau organizației.

·         Acesta garantează companiei care îl implementează, că respectă reglementările actuale ale țării

·         Permite organizarea eficientă a tuturor proceselor productive ale activității de afaceri.

·         Contribuie la beneficiul proceselor de îmbunătățire continuă .

·         Acesta creează un angajament din partea companiei cu siguranța și sănătatea fiecăruia dintre lucrători.

·         Îmbunătățește imaginea afacerii , atrăgând și păstrând astfel cel mai calificat personal.

·         Oferă avantaje la nivel economic , deoarece contribuie la creșterea valorii adăugate a companiei în sine.

·         Îmbunătățește credibilitatea companiei în sine. 

Pe scurt, tot mai multe organizații sunt interesate să realizeze și să demonstreze că realizează performanțe excelente în ceea ce privește sănătatea și siguranța la locul de muncă.  

Astfel, faptul că o companie decide să certifice sistemul său de management al muncii în conformitate cu standardul OHSAS 18001, îi oferă nenumărate avantaje, care împreună contribuie la îmbunătățirea organizației în cauză nu numai la nivel intern, ci și la nivel extern .

Din toate aceste motive, certificarea OHSAS 18001 este instrumentul perfect pentru a stabili o politică adecvată de sănătate și siguranță la locul de muncă în acele companii care doresc o îmbunătățire continuă.

Dacă și tu vrei să faci mult mai ușor față competiției acerbe existente pe piață în orice domeniu sau industrie, apelează la serviciile oferite de Isostandard, un organism național de certificare, a cărui echipă experimentată de auditori este cea mai în măsură să te îndrume și ghideze în acest proces.

Certificare ISO (Agentie de certificare) adresa: Șoseaua Giurgiului 1, București –  Telefon 0728 522 552

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă