9.7 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăEconomieInfiintarea unei societati in Bucuresti: un ghid complet pentru antreprenori

Infiintarea unei societati in Bucuresti: un ghid complet pentru antreprenori

Infiintarea unei societati in Bucuresti presupune parcurgerea mai multor etape iar antreprenorii care isi doresc sa inceapa afacerea proprie sunt nevoiti sa urmeze pasii obligatorii pentru inregistrarea societatii la Registrul Comertului.Care sunt cerintele pentru infiintarea unei firme in Bucuresti? Acest scurt ghid va prezinta pasii cei mai importanti pentru infiintarea unei companii, indiferent de domeniul de activitate.

 

Pasul 1: etapele pre-inregistrare

 

In categoria etapelor necesare inainte de inregistrarea companiei mentionam alegerea domeniului de activitate, stabilirea formei juridice precum si alegerea unui nume pentru viitoarea firma. Orice companie va avea un obiect principal de activitate si mai multe obiecte secundare (este bine sa includeti cat mai multe de la bun inceput deoarece modificarile ulterioare vor cere ceva timp si vor implica unele costuri suplimentare).

Forma juridica cea mai des folosita este societatea cu raspundere limitata, sau SRL. Alte optiuni sunt societatea in nume colectiv, societatea pe actiuni, societatea in comandita simpla, societatea in comandita pe actiuni. Unii antreprenori se pot inregistra si ca persoana fizica autorizata (PFA) insa aceasta forma de organizare este recomandata numai pentru unele tipuri de activitati.

Numele firmei va fi unul original iar antreprenorii se pot pregati cu mai multe nume in momentul in care rezerva denumirea la Oficiul National al Registrului Comertului.

 

Pasul 2: inregistrarea companiei

Pentru a infiinta o firma de tip SRL este nevoie ca antreprenorii sa realizeze actul constitutiv si sa pregateasca alte documente necesare (specimenul de semnatura pentru administrator/director si alte declaratii, dovada de plata a capitalului social). Pentru un SRL, capitalul care se depune la banca aleasa de antreprenor este de 200 RON.

Este necesar ca inainte de inregistrare sa stabiliti si sediul social al companiei, pentru care puteti incheia un contract de inchiriere, unul de comodat sau un contract de vanzare-cumparare.

Odata ce toate documentele sunt pregatite, antreprenorii completeaza cererea de inregistrare si depun dosarul la Oficiul National al Registrului Comertului de pe raza caruia apartin.

 

Pasul 3: inceperea activitatilor

Dupa ce au fost ridicate Certificatul de Inregistrare si Certificatul Constator, firma isi poate incepe activitatile. In functie de domeniul in care activeaza, este posibil ca unele companii sa fie nevoite sa obtina avize si autorizatii suplimentare. Acestea sunt obligatorii pentru o functionare in conformitate cu legislatia in vigoare.

Infiintarea unui societati in Bucuresti nu este un proces extrem de complicat insa este bine sa va informati cu privire la pasii necesari si mai ales la documentele obligatorii pentru inregistrare, pentru a scurta pe cat posibil durata infiintarii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU