Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Consilierul local George Botez

În prag de iarnă, edilul Adrian Dobre a lăsat casieria Primăriei Ploieşti goală puşcă

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.11.2018 - 17:01

Fără un împrumut de 50 de milioane de euro şi relocarea urgentă a unui milion de lei din fondul de investiţii al oraşului, a explicat Adrian Dobre în ultima şedinţă de Consiliu, ploieştenii ar putea rămâne în prag de iarnă fără căldură, transport public şi servicii de salubritate. 

Falimentul bugetar a fost declarat de directoarea economică Nicoleta Crăciunoiu, care a detaliat că primăria are datorii pe care nu le mai poate onora şi încasări insuficiente; că, fără banii relocaţi din investiţii, primăria va intra în insolvenţă.

Primarul a avut un schimb dur de replici cu avocatul George Botez. Confruntat cu protestele furioase ale consilierilor, liberalul Adrian Dobre a reproşat iritat majorităţii PSD-ALDE din Consiliu că-i blochează proiectele, iar George Botez i-a replicat că este un administrator catastrofal: “Domnule primar, dacă aţi fi fost manager general la o firma şi aţi fi convocat actionarii companiei de azi pe mâine, să le puneţi în faţă două foi cu care să fie de acord să îndatoreze firma cu 50 de milioane de euro, fără a justifică această solicitare şi fără rapoarte fundamentate, credeţi că v-ar fi dat afară pe loc sau v-ar mai fi ţinut până a două zi? Ce credeţi că ar putea justifica un asemenea gest iresponsabil, domnule primar?”

Cele două propuneri nu au fost anunţate dinainte, fiind strecurate prin efracţie pe ordinea de zi, pe lista de proiecte suplimentare, motiv pentru care viceprimarul Cristian Ganea a cerut revocarea şedinţei, precum şi răgazul câtorva zile de studiu şi consultări. 

“Situaţa asta penibilă prin care primăria a ajuns în insolvenţă ar fi putut fi evitată dacă s-ar fi mizat pe absorbţia de fonduri europene. Primăria dispunea de oameni care au propus proiecte în acest sens, însă fie au au fost puşi pe linie moartă, fie au fost daţi afară”, a declarat viceprimarul.

Comentarii

loading...