Hong Kong oferă un stimul economic de 1.200 de dolari fiecărui locuitor

Provincia chineză Hong Kong va oferi câte 1.280 de dolari aproape tuturor rezidenților, în încercarea de a-și stimula economia slăbită de pe urma protestelor și a izbucnirii epidemiei de coronavirus, anunță CNN.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

26.02.2020 - 14:30

Autoritățile au declarat astăzi că măsura, element de bază al unui pachet de stimulare a economiei în valoare de 15,4 miliarde de dolari, va implica acordarea a peste 1.200 de dolari americani tuturor rezidenților permanenți din oraș care au minimum 18 ani.

Circa șapte milioane de oameni vor beneficia de acest program.

Secretarul financiar Paul Chan a avertizat că orașul va înregistra primul deficit bugetar din ultimii 15 ani, din cauza recesiunii care a început în al treilea trimestru al anului 2019.

Chan a spus că deficitul pentru următorul an fiscal, până în martie 2021, este așteptat să atingă un nivel record, de aproximativ 4,8% din PIB-ul orașului.

Economia Hong Kong a fost afectată de perioada de proteste de masă, de războiul comercial SUA-China și de încetinirea economiei globale.

Orașul se confruntă, de asemenea, cu răspândirea noului coronavirus. Guvernul va reduce și impozitul pe venit pentru aproape două milioane de contribuabili.

De asemenea, autoritățile intenționează să ofere locuitorilor cu venituri mici o lună de chirie gratuită, precum și o indemnizație unică pentru 200.000 de gospodării defavorizate.

Guvernul din Hong Kong a derulat mai multe runde de stimulare a economiei, în valoare de peste 3,9 miliarde de dolari.

Comentarii