7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăEconomieGolf, cea mai vândută mașină în Europa în primul trimestru. Clio și...

Golf, cea mai vândută mașină în Europa în primul trimestru. Clio și Fiesta completeaza podiumul

Preferințele clienților europeni pentru modele nu s-au schimbat radical în primele 3 luni ale acestui an, potrivit datelor compilate de compania de analiză auto Jato Dynamics.

Deloc surprinzător, Volkswagen Golf este în continuare mașina cu cele mai mari vânzări pe Bătrânul Continent, după ce s-a comercializat în 133.959 de unități. Compacta germană nu are practic rival, în contextul în care niciun alt model nu s-a apropiat de pragul de 100.000 de unități.

Totuși, lupta pentru celelalte locuri pe podium a fost una echilibrată între Renault Clio (87.039 unități) și Ford Fiesta (85.483 unități), diferența dintre cele două subcompacte fiind mai mică de 2.000 de unități.

Pe poziția a patra regăsim și primul SUV din top. Astfel, chiar dacă în luna ianuarie a fost depășit la vânzări de Volkswagen Tiguan, Nissan Qashqai a revenit în forță și a încheiat primul trimestru cu 74.985 de unități comercializate, fiind astfel SUV-ul cu cele mai mari vânzări în Europa.

Modelul japonez a reușit să surclaseze și o altă subcompactă populară, Volkswagen Polo (74.392 de unități), care a plătit tribut unui declin de 21% înregistrat în luna martie.

Clasamentul este completat de Peugeot 208 (70.062 de unități) și Skoda Octavia (62.668 de unități), în timp ce Tiguan este pe locul 8 cu 62.479 de unități în fața unor modele precum Ford Focus, Toyota Yaris și Citroen C3. Între timp, Dacia Sandero s-a comercializat în 52.798 de unități.

Tendința clienților de a cumpăra SUV-uri a continuat și în prima parte a acestui an. Acest segment a ajuns să dețină peste o treime din piața de mașini noi (33.5%), în creștere cu 5 puncte procentuale comparativ cu perioada similară a anului trecut. Cu excepția modelelor de segment E și a celor sport, toate celelalte segmente au înregistrări scăderi ale cotei de piață.

Sursa:  Jato.com

Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă