13.4 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăEconomieFoto interviu"Suntem o trupa de spectacol"

„Suntem o trupa de spectacol”

Baietii de la Sistem s-au instalat pentru o zi intr-unul din apartamentele de la Sofitel, un loc neconventional, unde i-au invitat pe reprezentantii presei pentru a sta de vorba despre ultima lor isprava muzicala. Si nu, nu este vorba despre onoarea de a canta in deschiderea legendarei trupe Depeche Mode, ci despre cea mai recenta aparitie muzicala a lor, „SisTeMpo”. Si-au luat noul album si cel mai recent videoclip si au asteptat in camera de hotel aparitia ziaristilor, programati pe ore, pentru a le prezenta cat mai succint realizarile lor din ultima perioada. Cum era si firesc, pentru inceput am dorit sa aflam amanunte despre show-ul de acum cateva zile, sustinut pe Stadionul „Lia Manoliu”, in deschiderea celor de la Depeche Mode, pe care nici macar nu i-au intalnit.

La Eurovision am fost artisti principali

– Ce a insemnat pentru voi sa deschideti concertul Depeche Mode, cel mai asteptat eveniment de pana acum din Romania?
– Este o carte de vizita cu care ne mandrim. Nu oricine se poate lauda cu asta. Ne-am bucurat ca am fost noi cei alesi de managementul trupei. Au fost foarte multe trupe care si-ar fi dorit sa cante in deschiderea Depeche Mode. Materialul pe care l-am trimis noi credem ca a convins. Un material cu intregul CV Sistem, cu fiecare membru al formatiei, cu poze, clipuri, imagini din concerte, public etc.
– Este acesta cel mai mare eveniment la care ati cantat?
– Ca si deschidere de concert, da. Dar Eurovisionul ni se pare un eveniment mult mai mare. Plus ca la Eurovision nu a trebuit sa facem rabat de la nimic. Aici am stiut de la inceput ca nu vom avea luminile pe care le are Depeche Mode, spatiul necesar etc. La Eurovision am fost artisti principali.
– Cum vi s-a parut publicul?
– Tinand cont ca am cantat cinci piese noi, pe care lumea nu le-a auzit niciodata, poate chiar ciudate (cum ar fi piesa cu Grigore Lese), publicul a reactionat ok. Noi chiar am vizionat o caseta video cu inregistrarea si ni s-a parut in regula. Adica nu ne asteptam la mai mult. Iar faza cu cei de la tribuna 2, cand noi am iesit de pe scena, si s-au ridicat in picioare sa ne aplaude, pentru noi a fost o onoare. A fost cel mai placut moment din acea seara. Cantarea in sine a avut emotiile de rigoare si nu ne-am simtit extraordinar, asa cum ne simtim de obicei la concerte. Am avut niste retineri.

Nu avem idei preconcepute

– Spuneti-mi despre noul vostru album „SisTeMpo”. Ce aduce nou?
– Este cel de-al patrulea material Sistem, exceptand editia speciala, care contine 12 piese, poze si informatii despre trupa. Sase dintre melodii putem spune ca sunt mai neconventionale, cu voci noi pentru Sistem (Grigore Lese, Andra, Anita Stella, Lucia Dumitrescu, Natalia Barbu), compozitorii Miki de la Suie Paparude, Kosak si Gojira, Bogdan Popoiag, controversatul Umberto Tomasi (alias Costi Ionita).
– Multi se feresc sa colaboreze cu Costi Ionita, pentru ca muzica lor sa nu fie asociata cu manelele. Cum ati ajuns voi la aceasta colaborare?
– El ne-a propus melodia, am ascultat-o si ne-a placut. Este vorba despre „Atingerea Ta”, o piesa super tare. Nu suntem de acord cu ideile preconcepute ale altora. El a mai compus si un album de house.
– De unde colaborarea cu Grigore Lese?
– Pe Lese il stim de mult timp, insa acum am simtit ca este momentul potrivit pentru a canta impreuna. Colaborarea cu el ne onoreaza, cu atat mai mult cu cat a fost solicitat de multi artisti pe care i-a refuzat. Pe album apare la doua dintre piese, „Pasaruca” si „Tripod”, piese care imbina in cel mai fericit mod linii melodice traditionale romanesti cu sound-urile cele mai moderne ale secolului XXI, orchestrate de doi tineri muzicieni, Kosak si Gojira.
– Cum aveti de gand sa va promovati noul album? Turnee, concerte?
– Deja suntem bagati in doua turnee, dintre care unul de 20 de concerte de club, care se va incheia la sfarsitul lunii octombrie si va cuprinde cele mai importante orase din tara. Nu vom ocoli nici litoralul, caci in august vom concerta in Mamaia si Costinesti.
– In deschiderea carui mare artist v-ati dori sa cantati?
– Nu ne mai dorim sa mai cantam in deschidere de mari concerte pentru ca automat devenim artisti secundari, iar interesul publicului pentru cei din deschidere nu este atat de mare. Vrem sa fim artisti principali. Daca am avea ocazia, am canta la evenimente de nivel international – Grammy sau Oscar. In primul rand noi suntem o trupa de spectacol.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă