21.1 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăEconomieFoto interviuRochii de seara, intr-o dupa-amiaza, cu Razvan Ciobanu

Rochii de seara, intr-o dupa-amiaza, cu Razvan Ciobanu

Designerul Razvan Ciobanu si-a prezentat prima sa colectie integrala de rochii de cocktail si de seara, “Follow My Ruin”, in mod atipic, marti dupa-amiaza, la resedinta sa privata din str. Polona, in aer liber, printre plante exotice si fantani arteziene, poate pentru a sugera ca elementul temporal este lipsit de importanta.
In prezentarea colectiei, manechinele rasareau printre plante ornamentale si inaintau spre un foisor, apoi coborau gratios in voaluri si dantele fluturate de vant, trecand pe langa mici fantani arteziene din care tasnea apa si susura printre stanci.
Creatiile lui Razvan Ciobanu se incadrau perfect in peisaj, fiecare rochie avand un design unic. Constructia bustului si anumite sectiuni plisate au fost elementele repetitive in prezentare, insa broderiile, realizate majoritatea manual in atelierul propriu al artistului, precum si pietrele sau sectiuni din dantele au conferit unicitate fiecarei piese vestimentare.
Colectia s-a axat in general pe nuantele clasice negru, albastru, bej, olive, bordo, dar a prezentat si culori dintr-o paleta mai larga – roz, bleu, portocaliu, galben, maro, rosu, mov, fara insa sa abuzeze cromatic de vreun ton.
Manechinele ce au prezentat colectia au fost machiate foarte discret, pentru a fi cat mai naturale in acest cadru aproape ireal, departe de tumultul orasului, de nebunia cotidiana. Scopul declarat al colectiei este evadarea din realitatea palpabila intr-o lume a lui Razvan Ciobanu, in care personajele filmelor sale preferate din “Un tramvai numit dorinta”, “Primavara romana a doamnei Stone”, “Dick Tracy” sau “Don Juan de Marco” pasesc nonsalant printre plante ornamentale in rochii de seara.
Creatorul prefera, de asemenea, texturi naturale, cum ar fi voal, satin, santung, din matase naturala combinate cu dantela, iar accesoriile lipsesc cu desavarsire, rochia fiind elementul principal al prezentarii.
Evadarea privitorului in lumea paralela propusa de designer se dovedeste a fi benefica ochiului si sufletului deopotriva, rochiile prezentand intr-o nota de mister o poveste fermecatoare ca in “Visul unei nopti de vara” sau “Alice in Tara Minunilor”.
La eveniment i-am remarcat printre invitati pe Catalin Botezatu, intr-o forma excelenta, Andreea Esca, Andreea Raicu, Dana Savuica si multe alte VIP-uri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă