19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăEconomieFoto interviuMichael Jackson este vedeta care aduce în 2011 cei mai mulţi bani...

Michael Jackson este vedeta care aduce în 2011 cei mai mulţi bani după moarte

Clasamentul întocmit de revista Forbes cu vedetele decedate care au adus cei mai mulţi bani în 2011 îl plasează pe Michael Jackson pe primul loc, al doilea an consecutiv, informează publicaţia Voici, preluată de Agerpres.

Pentru a figura în acest clasament, trebuie îndeplinite trei condiţii: să fi celebru, să aduci cel puţin 6 milioane de dolari într-un an şi să fi murit. Revista Forbes a publicat marţi palmaresul anual al celebrităţilor decedate care au adus cei mai mulţi bani. Pentru al doilea an consecutiv, regele muzicii pop, Michael Jackson, este pe primul loc, cu câştiguri de 170 milioane de dolari. Acestea reprezintă nu numai încasările pe albumele vândute, dar şi cei 50% deţinuţi la catalogul Sony/ATV Music Publishing (Beatles, Elvis Presely, Bob Dylan, Eminem). O altă sursă a încasărilor este noul spectacol al trupei Cirque du Soleil, ‘Michael Jackson – The Immortal World Tour’, care va aduce sume semnificative până în 2013.

Totuşi, încasările Michael Jackson pe 2011 au fost mai scăzute decât anul trecut, când erau estimate la 275 milioane de dolari. Cu toate acestea, el este mult înaintea celui de-al doilea clasat, Elvis Presley, cu 55 milioane de dolari. Podiumul este completat de o vedetă a Hollywoodului, Marilyn Monroe, cu 27 milioane de dolari.

Următorii în acest clasament inedit sunt Charles Schulz (desenator american) – 25 milioane de dolari, John Lennon şi Liz Taylor – fiecare cu 15 milioane de dolari, Albert Einstein – 10 milioane de dolari, Theodor Geisel (autor de cărţi şi ilustraţii pentru copii) – 9 milioane de dolari. Locul al nouălea este împărţit de Jimi Hendrix, Stieg Larsson, Steve McQueen şi Richard Rodgers (compozitor, scenarist), fiecare cu 7 milioane de dolari.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă