15.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăEconomieFoto interviuCombustie germana la "Maximum Rock Festival"

Combustie germana la „Maximum Rock Festival”

In orice dictionar sau enciclopedie a muzicii „grele”, in dreptul literei „C” se va gasi un nume incandescent: Crematory. Iata ca, pentru bucuria sufleteasca si auditiva a rockerilor din Romania, numele acestei senzationale trupe germane va fi „transferat” si pe afisul festivalului Maximum Rock. Pe data de 6 octombrie, Crematory va fi cap de afis si, pentru ca se va afla pentru prima data in tara noastra, trupa promite un show de zile mari. Prezenta Crematory la editia din 2006 a Maximum Rock nu face decat sa intregeasca importanta acestei manifestari. Trupa americana WASP va fi special guest, urmand sa incheie festivalul in ziua de 7 octombrie.
Crematory este o trupa germana de gothic metal/death metal care a luat fiinta in anul 1991, la Westhofen. Trupetii si-au inceput activitatea prin lansarea unui demo care a primit un feedback foarte bun atat din partea presei, cat si a fanilor din Germania. Ecourile acestei lansari nu au venit insa numai din tara de origine, ci din lumea intreaga (caseta demo s-a vandut in strainatate in 1500 de exemplare!), Crematory intrand astfel in vizorul marilor case de discuri. Si astfel caseta demo, considerata pe buna dreptate legendara, a reusit sa transforme in realitate cel mai mare vis al oricarei trupe tinere: in noiembrie 1992, cei de la Crematory au semnat primul lor contract cu Massacre Records. Un an mai tarziu a fost lansat primul album al formatiei, „Transmigration”, care a reusit sa se claseze foarte bine in topuri si care a avut parte de recenzii foarte bune in revistele de specialitate. Succesul acestui prim album le-a asigurat prezenta in turneul mult mai cunoscutilor de la My Dying Bride, o realizare notabila pentru o trupa care se afla la inceput de drum. In anul 1994 Crematory a continuat sirul succeselor prin lansarea celui de-al doilea album, „…just dreaming”. „Shadows of mine” a reprezentat piesa de rezistenta a acestui material, atat in Germania, cat si in lumea intreaga.
Crematory a fost capul de afis al multor festivaluri renumite, precum Out Of The Dark, un festival- turneu care a avut loc in Germania, Olanda, Belgia. Filmarile de la acest festival au fost folosite pentru realizarea videoclipului pentru piesa „Ist es wahr”, iar calitatea buna, atat audio, cat si video, i-a determinat pe trupeti sa reuneasca totul pe un nou material semnat Crematory. Cum contractul cu Massacre expirase, trupetii au hotarat sa puna bazele propriei case de discuri, CRC – Crematory's Record Company, prin intermediul careia a fost lansat „Live… at the Out of the Dark Festival” (1997). Au urmat semnarea unui contract cu cei de la Nuclear Blast si lansarea albumului „Awake”, iar anul 1998 a fost plin de participari la aproape toate marile festivaluri europene. A urmat albumul cu numarul 7, intitulat foarte sugestiv „Act Seven”, care a fost cel mai mare pas inainte realizat pana acum de trupa, dobandind recunostere deplina pe toate planurile. Acest album a venit dupa o serie de schimbari de componenta, foarte inspirate, care au adus un suflu nou formatiei, „Act Seven” fiind considerata cel mai bun album Crematory de pana la acea data. 2001 a insemnat 10 ani de activitate intensa Crematory si in acelasi timp un moment de rascruce pentru membrii formatiei. Trupa a hotarat sa puna punct activitatii.
Desi nu a fost planuita o revenire, aceasta a avut loc in mod total neasteptat in 2002, la propunerea celor de la Nuclear Blast: trebuia realizat un material tribut Metallica, iar trupa Crematory a fost invitata sa interpreteze piesa „One”. Cum a dovedit ca se afla intr-o forma foarte buna, propunerea celor de la Nuclear Blast nu s-a limitat la atat si Crematory s-a aflat in fata cererii de a realiza un album de comeback. Dupa un prim refuz trupa a revenit asupra deciziei si anul 2003 i-a prins pe trupeti lucrand la un nou album, „Revolution”.
Reactia fanilor fata de aceasta revenire a fost testata prin lansarea melodiei „Greed”, care in scurt timp a devenit un hit, dovedind astfel ca trupa se afla in continuare in topul preferintelor. Lansarea albumul „Revolution” a avut loc in anul 2004, iar piese precum „Greed” si „Tic Tack” si-au ocupat locul in randul marilor succese semnate Crematory.
Au urmat turnee, iar inregistrarile concertelor au fost reunite pe pachetul DVD/CD „Liverevolution”. Crematory ramane in continuare trupa gothic metal no. 1 a Germaniei.
Din ianuarie 2006 trupa se afla in studio si lucreaza la un nou album a carui lansare este programata pentru vara acestui an si despre care nu au fost facute foarte multe dezvaluiri.

Cele mai citite

Netanyahu spune că Israelul se confruntă cu un război pe șapte fronturi

Netanyahu a afirmat că Israelul are dreptul să se apere și că nu îi va uita pe cei 101 ostatici pe care îi va...

Klaus Iohannis la Sommet-ul Francofoniei: Acordăm o atenție deosebită oportunităților economice din spațiul francofon

Una dintre prioritățile majore ale Francofoniei o reprezintă educația și formarea tinerilor, a declarat președintele Iohannis la Paris Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut sâmbătă,...

Dopamina politicii sau genetica minciunii

Oamenii politici care nu-și recunosc greșelile, devin antipatici. Tac sau își raționalizează răspunsul, se uită în jur și-și recalibrează discursul. Avem un recul când...
Ultima oră
Pe aceeași temă