21.9 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăEconomieFoto interviuChina interzice la tv vedetele imorale

China interzice la tv vedetele imorale

Vedetele chineze care au consumat droguri, au apelat la serviciile prostituatelor şi au fost implicate în diverse alte infracţiuni nu vor mai avea voie să apară la televiziune, pe marile ecrane şi în alte tipuri de transmisiuni media, a anunţat joi presa centrală din China, citată de Mediafax.

Această interdicţie formulată de organismul care reglementează mass-media chineză, inclusiv radiodifuzorii şi agenţiile de publicitate, a fost luată cu scopul "de a păstra industria sănătoasă", relatează cotidianul oficial China Daily.

"Celebrităţile care încalcă legea nu ar trebui să fie invitate în aceste programe, iar transmisiunile care conţin cuvinte rostite de ei ar trebui să fie suspendate", afirmă acelaşi cotidian chinez, citând un comunicat al organismului de reglementare.

"Recentele cazuri în care au fost implicate vedete care au consumat droguri sau au apelat la serviciile unor prostituate au afectat imaginea industriei de divertisment şi reprezintă un exemplu negativ pentru tineri", precizează acelaşi articol din China Daily.

Procurorii chinezi au aprobat în luna septembrie arestarea lui Jaycee Chan, fiul celebrului actor Jackie Chan, un star al filmelor cu arte marţiale. Jaycee Chan este acuzat de consum de droguri şi reprezintă cel mai recent nume adăugat pe lista vedetelor chineze care au încălcat legile în vigoare din această ţară.

Autorităţile chineze au arestat în ultimele luni mai multe vedete de categorie B în urma unor scandaluri care au implicat consumul de droguri, iar acele cazuri au fost tratate pe larg atât în instituţiile media de stat cât şi în cele private. Printre persoanele arestate se numără vedete de film şi de televiziune, regizori de film şi un scenarist renumit. Unul dintre regizorii arestaţi este bănuit că a apelat la serviciile unor prostituate.

Decizia luată de organismul de reglementare a audiovizualului chinez intervine într-o perioadă în care autorităţile din această ţară au lansat o campanie la scară largă împotriva extravaganţelor şi a decadenţei.

Preşedintele Xi Jinping a promis că va lupta împotriva corupţiei şi a exceselor comise de elitele chineze, principala sursă de nemulţumire în rândul populaţiei, în contextul în care prăpastia dintre bogaţi şi săraci continuă să se adâncească în această ţară.

Ministerul pentru Siguranţă Publică din China a cerut poliţiştilor din întreaga ţară, în februarie, să dea dovadă de mai multă fermitate în acţiunile lor întreprinse contra traficului de droguri, jocurilor de noroc şi a prostituţiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă