3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăAlegeri 2016Cioloş: din toamnă, fiecare cetăţean îşi va putea plăti online taxele şi...

Cioloş: din toamnă, fiecare cetăţean îşi va putea plăti online taxele şi impozitele

Fiecare cetăţean îşi va putea plăti online taxele şi impozitele din toamnă, anunţă premierul Dacian Cioloş. "Din toamnă, fiecare cetăţean îşi va putea plăti online taxele şi impozitele. Anunţul pentru achiziţionarea serviciilor bancare privind plăţile online cu cardul a fost lansat astăzi în SEAP, un pas important pe direcţia debirocratizării şi a simplificării relaţiei dintre contribuabili şi administraţie", a scris Dacian Cioloş, marţi, pe Facebook. 

Prim-ministrul Cioloş precizează că plata cu cardul este funcţională la ghişeele ANAF din 9 judeţe. "Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, va fi prezentă joi la Timişoara pentru a prezenta informaţii privind extinderea în ţară a plăţii cu cardul în sediile ANAF. Ne continuăm hotărât drumul pe această direcţie, pentru o administraţie publică modernă şi prietenoasă cu oamenii", adaugă Cioloş, potrivit Agerpres. 

Totodată, premierul distribuie o postare a Ministerului Finanţelor Publice de pe Facebook, potrivit căreia ANAF a început procedura de achiziţie a serviciilor de acceptare a plăţilor prin card bancar pe Ghiseul.ro. "Procesul este estimat a se încheia la finalul lui septembrie", se spune în anunţul MFP. 

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a iniţiat o procedură de licitaţie deschisă pentru achiziţia de servicii de acceptare a plăţilor de impozite, taxe, contribuţii şi alte sume cuvenite bugetului general consolidat, efectuate cu carduri de plată în sistem online prin intermediul Sistemului Naţional Electronic de Plăţi (Ghiseul.ro), potrivit unui anunţ publicat marţi pe SEAP. 

Anunţul implică încheierea unui acord-cadru cu maximum 3 agenţi economici, durata acordului fiind de 32 de luni. Valoarea estimată fără TVA a acordului-cadru este cuprinsă între 1.559.823,2 lei şi 1.871.787,84 de lei, principala modalitate de finanţare va fi bugetul de stat, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut, se mai arată în anunţ. 

Potrivit sursei citate, în executarea acordului-cadru, contractele se vor atribui anual, valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent fiind de 584.416,20 de lei, fără TVA. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 23 august, ora 16:00. Data limită de evaluare a ofertelor, în SEAP, este 19 septembrie, ora 18:00, se mai arată în anunţul citat. 

Cele mai citite

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...
Ultima oră
Pe aceeași temă