Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UNIQA Group intra in Romania prin achizitia unui pachet la Astra Asigurari

Uniqa Group, liderul pietei austriece de asigurari de viata, a finalizat ieri cumpararea unui pachet de 27% din actiunile societatii Astra Asigurari. Astfel actionariatul Astrei este structurat de acum inainte dupa cum urmeaza: 67,67% - Nova ...

Share

Dana Dobre 0 comentarii

08.06.2005 - 00:00
Uniqa Group, liderul pietei austriece de asigurari de viata, a finalizat ieri cumpararea unui pachet de 27% din actiunile societatii Astra Asigurari. Astfel actionariatul Astrei este structurat de acum inainte dupa cum urmeaza: 67,67% - Nova Trade, companie detinuta de omul de afaceri Dan Grigore Adamescu, 27% - Uniqa Group, iar restul - alti actionari.
Achizitia actiunilor s-a realizat printr-o tranzactie speciala pe Bursa Electronica Rasdaq, unde compania Astra este cotata.
Uniqa Group a raportat cifrele financiare aferente anului 2004 in cursul lunii trecute. Primele subscrise de grup in 2004 se apropiau de 3,6 miliarde de euro. Veniturile nete din investitii ale Uniqa totalizau, pe 31 decembrie 2004, 751 milioane de euro, iar profitul net se situa la aproape 120 milioane de euro. In cursul anului trecut Uniqa Group a achizitionat Mannheimer Group din Germania si o companie de asigurari de viata din Italia - Claris Vita. Luand in calcul acum si Romania, grupul Uniqa este prezent in 13 tari europene. In Slovacia, Cehia, Polonia, Croatia si Ungaria Uniqa isi vinde produsele prin reteaua Raiffeisen. Aportul acestor tari la volumul de prime al grupului Uniqa a fost de 370 milioane de euro la nivelul anului 2004.
Compania Astra Asigurari a obtinut in 2004 un volum de prime de 48,4 milioane de euro si o cota de piata de 5,6%. Portofoliul societatii este concentrat, corespunzator situatiei de pe piata din Romania, pe segmentul asigurarilor auto. Raportat la domeniul asigurarilor generale, Astra detinea la finele anului 2004 o cota de piata de peste 7%, determinata de un volum de prime de aproape 48 milioane de euro.
O data cu raportul pe anul 2004 oficialii grupului Uniqa si-au anuntat intentia de a intra pe piata din Romania si Bulgaria. Obiectivul principal pentru aceste piete sunt produsele de bancassurance, care vor fi vandute, probabil tot prin reteaua Raiffeisen, potrivit acordului de cooperare dintre cele doua institutii.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...