Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Romgaz s-ar putea implica in comercializarea gazelor egiptene

Compania Romgaz ar putea participa la constituirea unei firme mixte cu societati din Egipt si Turcia, care sa actioneze, printre altele, ca trader de gaze naturale pentru resursele din Egipt, prin viitorul gazoduct Nabucco. Aceasta ...

Share

Adrian Stoica 0 comentarii

10.03.2006 - 00:00
Compania Romgaz ar putea participa la constituirea unei firme mixte cu societati din Egipt si Turcia, care sa actioneze, printre altele, ca trader de gaze naturale pentru resursele din Egipt, prin viitorul gazoduct Nabucco.

Aceasta posibilitate a fost analizata de ministrul Economiei, Codrut Seres, in timpul vizitei pe care a intreprins-o la inceputul saptamanii in Egipt impreuna cu ministrul petrolului din acest stat, Sameh Fahmy.
Potrivit lui Seres, ideea ca firme romanesti sa participe la constituirea societatii respective a aparut in urma cu trei saptamani, in cadrul unei vizite similare in Turcia, Romania fiind invitata sa se alature acestui proiect.
El a subliniat ca este important ca Romania sa faca parte din actionariatul unui trader de gaze care ar putea deveni unul dintre furnizorii importanti dupa construirea conductei Nabucco.
"Trebuie sa fim "in carti" pentru a nu se intampla ce s-a intamplat cu gazul din Rusia. Acesta este motivul pentru care stabilim o colaborare la nivel de trading. Nabucco urmeaza sa fie finalizata in 2010, cu siguranta ca pana atunci toate aceste jocuri vor fi facute", a spus ministrul Economiei, facand referire la faptul ca Romania importa gaze din Federatia Rusa prin intermediul unor companii la care nu detine nici o participatie.
Proiectul Nabucco vizeaza realizarea unui culoar de tranzit pentru gazele naturale din regiunea Marii Caspice catre Europa de Vest pe traseul Turcia - Bulgaria - Romania - Ungaria - Austria si se regaseste pe lista de proiecte prioritare ale institutiilor comunitare, fiind inclus in programul TEN (Trans European Networks). Egiptul are o productie de gaze naturale de circa 55 miliarde metri cubi pe an, si exporturi care se ridica la aproximativ 18 miliarde de metri cubi pe an. Prin terminale de gaz natural lichefiat, Egiptul aprovizioneaza tari din Europa precum Italia, Franta, Spania.

Citește totul despre:

Comentarii