17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFranks: Sunt şanse ca în 2012 să crească salariile

Franks: Sunt şanse ca în 2012 să crească salariile

Reprezentantul FMI pentru România, Jeffrey Franks, a declarat, marţi seara, în cadrul unui interviu acordat TVR, că există şanse ca salariile să crească în 2012.

“Sunt şanse ca în 2012 să crească salariile, dar nu aş putea spune exact cu cât. Oricum, politicienii trebuie să fie foarte atenţi ce vor promite.”, a spus Franks.

Astfel, reprezentantul FMI a întărit declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu.

“Sutem stabilizaţi, reluăm creşterea economică, dar nu se va simţi în buzunare anul acesta. Probabil  în 2012 creşterea economică  se va simţi pentru fiecare salariat”, a declarat Băsescu.

De asemenea, Jeffrey Franks a declarat că este posibil ca TVA-ul să scadă, dar pentru ca asta să se întâmple este necesară o mai bună colectare a taxelor.

“Există o şansă ca TVA-ul să scadă. Aş dori să constat eforturi serioase pentru colectarea taxelor. Rata colectării taxelor în România este foarte scăzută. Trebuie să fim precauţi. Trebuie să aducem fonduri, după care să scădem taxele. Solicităm reforme substanţiale  la ANAF. S-au făcut progrese, dar nu suficiente. Lucrurile sunt puse în mişcare dar trebuie să mărească pasul”, a spus reprezentantul FMI.

În ceea ce priveşte aderarea la zona euro, Franks a declarat că România trebuie să adere la moneda unică numai când va fi pregătită.

“Portugalia şi Grecia ar trebui să fie exemple pentru România. Aceste două ţări au intrat în zona euro înainte de a fi complet pregătite şi economia lor nu este într-un loc bun. România trebuie să intre cât mai repede în această zonă euro, dar să o facă numai atunci când economia va fi pregătită”, a conchis Jeffrey Franks.

Cele mai citite

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă