Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Erste Bank s-ar putea lista in decembrie

» Erste Bank se va lista la Bursa de Valori Bucuresti printr-o modalitate denumita passporting.» Actiunile vor intra la tranzactionare fara necesitatea publicarii unui prospect, fara majorare de capital social.

Share

Ada Stefan 0 comentarii

14.09.2007 - 00:00

» Erste Bank se va lista la Bursa de Valori Bucuresti printr-o modalitate denumita passporting.

» Actiunile vor intra la tranzactionare fara necesitatea publicarii unui prospect, fara majorare de capital social.

» Depozitarul Central va fi conectat in timp real cu depozitarul Erste Bank de la Viena.

Erste Bank se va lista pe Bursa de Valori Bucuresti pentru prima data in piata sud-est-europeana printr-o modalitate denumita passporting, a declarat stefan Damian, avocat coordonator al procesului de listare a bancii austriece. Potrivit declaratiilor acestuia, listarea Erste ar putea avea loc in luna decembrie, anunta Money Channel. "Erste se listeaza pentru prima data in piata sud-est europeana prin asa-numitul passporting. Erste este o societate listata la Bursa de la Viena si de la Praga. Practic, ea urmeaza sa fie recunoscuta ca listata la Bucuresti fara necesitatea publicarii unui prospect, fara majorare de capital social, si sa inceapa listarea, speram noi, pana la inceputul lunii decembrie", a declarat stefan Damian.

Operatiunile post-tranzactionare, in timp real
Pe piata de la Bucuresti vor fi listate efectiv toate cele aproximativ 316,280 milioane de actiuni emise de Erste, care sunt in acest moment tranzactionate atat pe piata de la Viena, cat si pe cea de la Praga.
Dupa acceptarea la cota Bursei de Valori Bucuresti a titlurilor bancii austiece, Depozitarul Central va fi conectat in timp real cu depozitarul Erste de la Viena, realizand astfel in timp real operatiunile post-tranzactionare. Practic, un cumparator de actiuni Erste la Bucuresti va putea primi actiunile pe care le doreste fie de la un vanzator de la Viena, fie de la un vanzator de la Bursa din Praga.

Rating cu perspectiva pozitiva
La sfarsitul lunii iulie, Fitch Ratings a imbunatatit de la "stabil" la "pozitiv" perspectiva calificativelor acordate bancii austriece Erste, avand in vedere, printre altele, succesul procesului de integrare a Bancii Comerciale Romane (BCR), preluata in toamna anului trecut.
Agentia a confirmat ratingul datoriilor pe termen lung "A", al celor pe termen scurt "F1", individual "B/C" si de sprijin "1".
Imbunatatirea perspectivei reflecta opinia Fitch conform careia ratingul Erste pentru datoriile pe termen lung poate fi revizuit in sens pozitiv, in urmatoarele 18-24 de luni, ca urmare a marimii bancii si a retelei detinute.
Mentinerea profitabilitatii, inclusiv performantele ridicate pe piata autohtona, fara compromisuri in privinta riscurilor si a capitalizarii, precum si imbunatatirea calitatii activelor portofoliului de imprumuturi vor contribui la revizuirea in sens pozitiv a ratingului.


Ratingul Erste mai reflecta profitabilitatea stabila si reteaua puternica de retail, atat pe piata locala, cat si in unele state din Europa Centrala si de Est. Nivelul ratingurilor tine seama si de calitatea portofoliului de imprumuturi pe piata locala si expunerea la economiile netestate din Europa Centrala si de Est. Operatiunile din aceasta regiune genereaza peste jumatate din profitul operational al grupului.
In Europa Centrala si de Est, Erste Bank detine o retea bine stabilita, iar restructurarea celor mai mari subsidiare, cu exceptia BCR, este completa.

Profit in crestere
Erste Bank a raportat un profit net dupa plata intereselor minoritare de 263,9 milioane euro in trimestrul al doilea, mai mare cu 25% fata de perioada similara din 2006.
Pe de alta parte, venitul net din dobanzi a urcat cu 26%, in vreme ce provizioanele pentru credite neperformante au fost majorate mai putin decat s-a anticipat. Cresterea veniturilor din comisioane a fost de 25%, in conformitate cu estimarile.
Cu toate acestea, cheltuielile operationale au avansat cu 30%, evolutie motivata, in principal, de costurile inregistrate pentru integrarea BCR, preluata in 2006.

» Pe piata de la Bucuresti vor fi listate efectiv toate cele aproximativ 316,280 milioane de actiuni emise de Erste, care sunt in acest moment tranzactionate atat pe piata de la Viena, cat si pe cea de la Praga.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...