Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Conditii relaxate pentru creditarea clientilor cu profesii liberale

Libra Bank a relaxat, de la 1 noiembrie, conditiile de creditare pentru clientii cu profesii liberale atat pe partea perioadei de rambursare si plafoanelor de indatorare, cat si in privinta dobanzilor si comisioanelor. Libra ...

Share

Ada Stefan 0 comentarii

15.11.2007 - 00:00

Libra Bank a relaxat, de la 1 noiembrie, conditiile de creditare pentru clientii cu profesii liberale atat pe partea perioadei de rambursare si plafoanelor de indatorare, cat si in privinta dobanzilor si comisioanelor. Libra Bank se va concentra prioritar pe acest tip de clienti – medici, notari, juristi, arhitecti, contabili si farmacisti – si se va promova ca "banca profesiilor liberale", a anuntat ieri presedintele bancii, Emilian Bituleanu. Acesta a afirmat ca portofoliul de credite pe acest segment a ajuns la 112 milioane de lei si reprezinta aproximativ 30% din soldul imprumuturilor bancii.
Libra Bank a crescut perioada maxima de rambursare pana la 25 de ani, la creditele pentru cheltuieli curente si creditele pentru investitii, destinate cabinetelor medicale, stomatologice si veterinare, cabinetelor de avocatura, birourilor notariale si de executori judecatoresti, cabinetelor de contabilitate si birourilor de arhitectura. In cazul farmaciilor, creditele pentru activitate curenta si investitii vor avea o scadenta maxima de 14 ani.


In acelasi timp, banca a majorat plafoanele pentru creditele fara garantii reale la 80.000 lei, in cazul cabinetelor medicale, 100.000 lei pentru farmacii, si in intervalul 30.000 lei-50.000 lei, pentru cabinetele juridice, contabile si de arhitectura.
O alta facilitate o reprezinta eliminarea comisionului de acordare a creditelor pentru toate aceste categorii. Banca a anuntat si o reducere cu 2,4% a dobanzii la creditele in lei, garantate cu ipoteca, si de 1,4 puncte la creditele garantate cu bilet la ordin sau gaj. In cazul medicilor, Libra Bank a lansat o linie de credit de 3 ani, perioada in care imprumutatul va plati doar dobanda aferenta sumei atrase.
Conform presedintelui Libra Bank, aceasta detine in prezent o cota de piata de 7,15% pe segmentul medicilor, 5,7% pe segmentul avocatilor si o medie de 2,6% pe segmentul notarilor, respectiv farmacistilor, raportat la numarul total national al acestor specialisti. Tinta pentru sfarsitul anului 2009 este de 10% din piata creditelor destinate profesiunilor liberale.
In primele noua luni, banca a avut un profit de un milion de lei, iar activele se ridicau pe 30 septembrie la 641 milioane de lei.

Citește totul despre:

Comentarii