Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breviar

Productii agricole record prin tehnologii moderne Productia agricola din aceasta vara a Centrului de Excelenta de la societatea TelDrum, din judetul Teleorman, in colaborare cu Aectra Agrochemicals, parte a grupului de firme Aectra, se ...

Share

Rl online 0 comentarii

04.06.2005 - 00:00
Productii agricole record prin tehnologii moderne

Productia agricola din aceasta vara a Centrului de Excelenta de la societatea TelDrum, din judetul Teleorman, in colaborare cu Aectra Agrochemicals, parte a grupului de firme Aectra, se ridica peste parametrii anticipati la inceputul acestui an. Astfel, pentru floarea-soarelui, pe o suprafata de 350 hectare se estimeaza o productie de aproximativ 2.800 kg/ha fata de 1.300 kg/ha - media pe tara, cu un profit de 138 de dolari la hectar, comparativ cu media pe tara de doar trei dolari. Rezultate foarte bune se preconizeaza si la grau, pe o suprafata de 1.800 hectare recolta estimata fiind de 4.800 kg/ha fata de 2.500 kg/ha, media pe tara, cu un profit de aproximativ cinci ori mai mare decat media pe tara, unde productia va fi de doar 2.500 de kilograme la hectar. De asemenea, la cultura la porumb, pe o suprafata de 1.000 hectare estimarile conduc la o productie de 7.000 kilograme la hectar, fata de media de 3.700 kilograme la hectar, cu un profit de 240 de dolari pentru un hectar, fata 52 de dolari. Astfel, prin aplicarea tehnologiilor Aectra de protectie a plantelor se asigura cresteri ale productiei la hectar cu pana la 50% la cultura de grau, iar la culturile de porumb si floarea-soarelui cu pana la 100%.

Servicii Internet pentru segmentul business

Cisco si RomTelecom au anuntat, ieri, finalizarea de catre cel mai important operator de telecomunicatii din Romania a unei retele Internet Protocol (IP) care va furniza servicii securizate sectorului corporatist din 43 de zone metropolitane. Noua retea IP furnizeaza fundamentul si pentru reteaua nationala de banda larga DSL. RomTelecom dezvolta in prezent un portofoliu complet de servicii bazate pe IP, veniturile estimate din acest domeniu fiind de 30-35 milioane euro pe an. Numarul clientilor este de aproximativ 2.500, valoarea unora dintre contracte fiind de peste un milion euro. Cisco a acordat consultanta pentru dezoltarea acestei retele. RomTelecom a instalat echipamanete din seria Cisco 12000 in opt puncte de prezenta si din seria Cisco 7200 in 40 de orase. De asemenea, in Bucuresti a fost realizata o retea de inalta viteza, pe patru inele de fibra optica, pe tehnologie Cisco Gigabit Ethernet.

Tariful vamal integrat roman, disponibil on-line

Agentia Nationala Fiscala a anuntat ca din data de 6 iunie va fi disponibil pentru consultare on-line Tariful vamal integrat roman. Accesarea acestuia se va putea face pe site-ul Autoritatii Nationale a Vamilor, la adresa www.customs.ro. Tariful vamal integrat reprezinta un cumul al prevederilor cu implicatii in domeniul vamal continute in diferite acte normative, integrate sub forma de codificari atasate codurilor tarifare. Acest lucru va permite cunoasterea, doar prin determinarea codului tarifar, a tuturor reglementarilor aplicabile la un moment dat referitoare la un anumit produs, respectiv taxe vamale, preferinte tarifare, prohibitii si restrictii, documente necesare efectuarii formalitatilor vamale, referinte la temeiul legal. Unul dintre principalele efecte ale introducerii acestei colectii de prevederi referitoare la activitatea vamala va fi faptul ca aceste reglementari vor fi aplicate in mod uniform pe intreg teritoriul vamal al Romaniei, de catre toti lucratorii vamali si agentii economici interesati.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...