Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breviar

Investitiile directe, in crestere Investitiile facute in Romania in baza Legii nr. 332/2001 (privind promovarea investitiilor directe cu impact semnificativ in economie), in perioada ianuarie-iunie 2005, au atins un volum de 672 ...

Share

Rl online 0 comentarii

06.07.2005 - 00:00
Investitiile directe, in crestere

Investitiile facute in Romania in baza Legii nr. 332/2001 (privind promovarea investitiilor directe cu impact semnificativ in economie), in perioada ianuarie-iunie 2005, au atins un volum de 672 milioane dolari, la un numar total de 52 de proiecte, fata de 36 proiecte in aceeasi perioada a anului 2004, ce au insumat 598 milioane dolari. Comparativ cu perioada ianuarie-mai 2005, numarul de proiecte a crescut cu 13 in perioada ianuarie-iunie 2005, iar valoarea investitiilor - cu 227 milioane dolari. Principalele domenii in care s-a investit sunt: telecomunicatiile (972 milioane dolari), serviciile (537 milioane dolari), comertul (432 milioane dolari), industria energetica (431 milioane dolari), industria constructoare de masini (324 milioane dolari), industria metalurgica (217 milioane dolari), industria lemnului, celulozei si hartiei (285 milioane dolari).

Aviz pentru actele normative

Consiliul Concurentei are ca sarcina emiterea unui aviz conform pentru proiectele de acte normative care pot avea impact anticoncurential, putand propune modificarea acelora care prin efectele lor influenteaza negativ climatul concurential. Acest lucru a fost discutat in ultima intalnire a Grupului interministerial pe probleme de concurenta. Potrivit deciziilor Grupului, este necesar ca politicile sectoriale sa fie realizate in concordanta cu legislatia in domeniul concurentei, pentru a nu se crea dezavantaje cu efecte asupra mediului concurential, in mod direct, si asupra consumatorilor, in mod indirect.

Interes pentru privatizarea SNR

Un numar de patru companii din Franta, Germania si Statele Unite si-au manifestat interesul fata de privatizarea SN Radiocomunicatii, a afirmat ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy. Astfel ca, in urmatoarele luni, Guvernul va lua o hotarare in privinta selectarii consultantului care va intocmi documentatia pentru privatizarea SNR. "Speram ca prima etapa a procesului sa inceapa in 2006 - a precizat oficialul respectiv. In functie de recomandarile consultantului, probabil ca intr-o prima faza statul va vinde un pachet de actiuni minoritar". "Anul trecut, veniturile societatii au atins 60 milioane de euro si, daca vom reusi sa atingem tintele pentru acest an, pentru noi este mai mult decat multumitor - a declarat Mircea Cazan, presedintele companiei. Trebuie sa avem in vedere ca preturile pe piata telecomunicatiilor sunt in permanenta scadere". Pentru anul viitor, SNR estimeaza o crestere cu 20-25% a veniturilor totale, la peste 75 milioane de euro, si un profit net de aproape 10 milioane de euro.

La Aninoasa continua lucrarile de consolidare

Hidroconstructia, societatea angajata de Ministerul Economiei pentru derularea lucrarilor de consolidare a terenului in Aninoasa, a construit circa 500 de metri din drumul de acces catre localitate. Patru tuburi cu diametrul de 1000 mm au fost montate in Paraul Tigancii pentru subtraversare si au fost adusi 480 mc de balast de rau pentru constructia rampei de acces la drumul de pe suprafata in miscare. Urmatoarele lucrari programate prevad montarea de tuburi pentru drenarea apelor din partea stanga a alunecarii si descarcarea suprafetei de teren alunecator.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...