Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Băncile sunt corigente la impozitul pe profit

Sistemul bancar din România a contribuit cu aproape 3,5 miliarde lei la bugetul general consolidat al statului anul trecut, mai ales pe seama impozitelor pe venit şi a taxelor sociale, arata Mediafax. Băncile ...

Share

Rl online 0 comentarii

23.03.2013 - 08:56

Sistemul bancar din România a contribuit cu aproape 3,5 miliarde lei la bugetul general consolidat al statului anul trecut, mai ales pe seama impozitelor pe venit şi a taxelor sociale, arata Mediafax.

Băncile comerciale au plătit însă anul trecut doar 370 mil. lei în contul impozitului pe profit, sumă de patru ori mai puţin decât vărsămintele realizate în 2012 de BNR din veniturile nete, care s-au ridicat la 1,33 mld. lei.

Criza economică şi problemele de eficienţă au provocat pierderi pentru aproximativ jumătate din cele 42 de bănci de pe piaţă, iar bugetul a „pierdut“ în ultimii ani o parte importantă din resursele virate de sectorul bancar, impozitele pe profit fiind în cădere liberă.

 

Citește totul despre:

Comentarii