1.1 C
București
luni, 23 decembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalUngaria a încheiat un acord cu Gazprom pe 15 ani

Ungaria a încheiat un acord cu Gazprom pe 15 ani

Ungaria își reduce dependența de gaze naturale rusești

Ungaria a semnat luni un contract cu compania Gazprom pe 15 ani prin care își va asigura securitatea energetică. Ministrul Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, a anunțat acordul pentru achiziționarea de gaze naturale.

Prin urmare, Ungaria va cumpăra în fiecare an o cantitate de 4,5 miliarde metri cubi de gaze naturale timp de cel puţin zece ani de la Gazprom. După primii 10 ani, țara va avea posibilitatea de a modifica volumul gazelor naturale achiziționate. Totodată, Gazprom va livra Ungariei cantitatea prin două rute: 3,5 miliarde metri cubi via Serbia şi un miliard de metri cubi via Austria.

În ceea ce privește prețul, acesta este cu mult mai mic față de cel plătit până acum. Acesta are la bază un acord bilateral semnat în 1995, şi va contribui la „păstrarea reducerilor de preţuri la utilităţi iar consumatorii ungari vor continua să plătească unele din cele mai scăzute preţuri din Uniunea Europeană”, susține ministrul ungar.

„Ungaria va începe să primească gaze naturale de la Gazprom de la 1 octombrie via TurkStream şi conductele din Europa de Sud-Est”, a declarat la rândul său directorul Gazprom, Alexei Miller.

Ungaria a început să își reducă dependența de gaze naturale provenite de la ruși, în ultimii ani, prin deschiderea unor conducte de interconectare cu majoritatea ţărilor vecine. Pe de altă parte, premierul Viktor Orban a fost un promotor al intereselor Moscovei în Uniunea Europeană. Acesta a cerut de mai multe ori eliminarea sancţiunilor impuse Rusiei după anexarea peninsulei Crimeea în 2014.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ilie Bolojan: PSD are dreptul să propună premierul, conform aritmeticii parlamentare

Bolojan a subliniat importanța respectului între partenerii de coaliție și necesitatea de a asigura stabilitate politică în România Președintele PNL, Ilie Bolojan, a declarat, duminică...

Coreea de Nord intensifică sprijinul militar pentru Rusia cu trupe suplimentare, artilerie și drone kamikaze

Coreea de Nord își crește sprijinul militar acordat Rusiei în conflictul din Ucraina, potrivit Statului Major al Armatei Sud-Coreene (JCS), citat de agenția Yonhap....

Marcel Ciolacu, desemnat prim-ministru de Klaus Iohannis: Guvernul Ciolacu 2 pregătit să fie votat de către parlamentari

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi desemnarea oficială a lui Marcel Ciolacu în funcția de prim-ministru al României. Guvernul Ciolacu 2, format prin coaliția...
Ultima oră
Pe aceeași temă