15.5 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalComerțul Asia - Pacific este pus în pericol de China, afirmă SUA

Comerțul Asia – Pacific este pus în pericol de China, afirmă SUA

Comerțul Asia – Pacific este pus în pericol de China, afirmă Statele Unite prin secretarul de stat Antony Blinken.

Un comerț de trei miliarde USD este pus în pericol de politica agresivă a Chinei, avertizează secretarul de stat al Statelor Unite.

Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, a făcut această declarație în Indonezia. Oficialul american s-a referit la comerțul din regiunea Asiei și Pacificului, care cumulează trei miliarde de dolari pe an. Blinken consideră că acțiunile militare ale regimului de la Beijing pun în pericol navigația în Marea Chinei de Sud.

Comerțul Asia – Pacific cumulează trei miliarde USD pe an

„Suntem hotărâţi să garantăm libertatea de navigaţie în Marea Chinei de Sud, unde actele agresive ale Beijingului ameninţă un comerţ în valoare de peste trei miliarde de dolari în fiecare an”, a subliniat șeful diplomației americane.

În relația dintre SUA și China, tensiuni suplimentare sunt produse de faptul că SUA susțin regimul din Taiwan. Statele Unite recunosc insula Taiwan ca țară independentă. În schimb, regimul de la Beijing consideră Taiwanul o provincie a Chinei comuniste.

Alți aliați ai SUA în Extremul Orient sunt Japonia și Coreea de Sud. Aceste două țări beneficiază, ca și Taiwanul, de sprijin militar american.

Relațiile tot mai reci dintre SUA și China au fost discutate și între cei doi șefi de stat, Joe Biden și Xi Jinping.

Citiți România Liberă și pe Google News

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:26

Tedros, foarte emoționat, a fost reales director general al OMS

Membrii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) l-au reales pe Tedros Adhanom Ghebreyesus în funcția de director general al OMS cu o majoritate puternică pentru...

Ucraina și Polonia sunt pe punctul de a revoluționa regulile UE în privința controlului vamal. Urmează Republica Moldova cu România?

Ucraina şi Polonia au convenit duminică să instituie regula controlului vamal comun la frontiera dintre cele două ţări, precum şi o companie feroviară comună,...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 91: Severodonețk, atacat puternic de forțele armate ale lui Putin

Se duc lupte grele în regiunea Donețk. Orașul Severodonețk este asediat de forțele armate ale Federației Ruse și începe să arate precum Mariupol. Cu toate acestea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă