5.2 C
București
marți, 5 noiembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalPrețul petrolului a atins un nou record, din 2018

Prețul petrolului a atins un nou record, din 2018

Prețul a atins un nou nivel joi dimineață

Prețul petrolului a depășit 86 de dolari pe baril, fiind un nou record din 2018 și până acum. Acest lucru se întâmplă din cauza crizei energetice și a ofertei foarte restrânse. Joi dimineață, prețul bariului de petrol Brent din Marea Nordului a crescut la 86,10 dolari. Cu toate acestea, la prânz a scăzut cu 1,04 dolari, potrivit Reuters.

De asemenea, la bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol ‘light sweet crude’ a scăzut cu 0,47 dolari, sau 0,6%. Astfel, prețul a atins nivelul de 82,95 dolari. Din cauza producției scăzute a grupul OPEC+, cotaţia barilului de petrol Brent a urcat cu este 60%.

Și prețul țițeiului se află sub presiune din cauza scăderii preţurilor la gaze naturale şi cărbune. Prețul cărbunelui a scăzut cu 11% în China, țară care se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu energie. Livrările sunt insuficiente, iar standardere privind emisiile au devenit mai dure.

Analiştii de la Goldman Sachs au majorat estimările privind cotaţia barilului de ţiţei Brent la finalul lui 2021 la 90 de dolari, de la 80 de dolari.

„Deşi de mult timp estimăm o creştere a preţurilor petrolului, actualul deficit de furnizare global este mai accentuat decât ne-am aşteptat, redresarea cererii pe plan mondial în urma impactului Delta fiind chiar mai rapidă decât previziunea noastră, în timp ce previziunile privind furnizarea globală sunt sub estimări”, se arată în raportul Goldman.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă