20.6 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internăTerminalul cargo de la Aeroportul Oradea, finalizat

Terminalul cargo de la Aeroportul Oradea, finalizat

Terminalul cargo de la Aeroportul Oradea a fost finalizat. Proiectul este rezultatul unui parteneriat public-privat, Consiliul Judeţean Bihor punând la dispoziţie terenul în urma unei licitaţii de concesiune, iar CTP România realizând integral investiţia.

”Miercuri, 12 iunie, s-a realizat recepţia finală a terminalului cargo de la Aeroportul Oradea, o investiţie privată a companiei CTP România în valoare de peste 33 de milioane de euro. CTPark Oradea Cargo Terminal este primul parc industrial din România cu terminal de marfă conectat direct la pista de aterizare/decolare. Desfăşurat pe un teren de 14,5 hectare, parcul cuprinde 3 hale cu spaţii de depozitare, logistice şi de producţie, în suprafaţă totală de 6,5 hectare. Obiectivul de investiţii mai include calea de rulare şi platforma de garare a avioanelor”, anunţă joi CJ Sibiu.

Proiectul este rezultatul unui parteneriat public-privat, Consiliul Judeţean Bihor punând la dispoziţie terenul în urma unei licitaţii de concesiune, iar CTP România realizând integral investiţia.

Aeroportul Oradea a achiziţionat echipamente pentru controlul de securitate al mărfurilor în valoarea de 2,5 milioane de euro. Finanţarea a fost asigurată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014 – 2020. Următoarea etapă prevede obţinerea acreditărilor de la instituţiile abilitate şi operaţionalizarea terminalului cargo.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă