4.4 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăEconomieEconomie internăSalariile ar putea crește de la 1 iulie și pensiile de la...

Salariile ar putea crește de la 1 iulie și pensiile de la 1 septembrie

În contextul în care inflația a ajuns la 8,4% și are tendință de creștere, Coaliția ia în calcul o creștere a veniturilor de 6-7% pentru a acoperi creșterea inflației.

Potrivit unor surse citate de Realitatea Plus, salariile ar urma să aibă o creștere de la 1 iulie la rectificarea bugetară, iar pensiile ar pute fi mărite de la 1 septembrie.

Ciolacu, de acord cu majorarea veniturilor

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă este posibil să crească pensiile şi salariile, Ciolacu a spus:

“Este posibil să avem o majorare la toate veniturile, ţinând cont de impactul inflaţiei. Când spun toate veniturile, înseamnă şi bugetari, şi privat, şi pensionari. Este posibil să avem acest lucru. Cu toţii ne-am angajat în acest act de guvernare ca oamenii să trăiască mai bine şi să găsim soluţii pentru ei”.

Florin Cîțu are o strategie în acest sens

Șeful liberalilor spune că este nevoie de o reducere a taxelor pe venit pentru a scădea și inflația.

,,În același timp, dacă reducerea de taxe scade inflația, o creștere de taxe va duce la o creștere inflației, deci ar fi contraproductiv. Ar însemna o înfrânare a economiei când ai nevoie să crească economia. Cred că discuția despre creșterea de taxe o pot face doar cei care nu au o înțelegere foarte bună a fenomenului economic. Mai ales în acest context”, a declarat Florin Cîțu.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Ce facem cu Transnistria?

Ce a vrut să spună Serghei Lavrov, când a declarat că guvernul de la Chișinău o ia pe urma celui de la Kiev? Prezent...

Ce facem cu Transnistria?

Ce a vrut să spună Serghei Lavrov, când a declarat că guvernul de la Chișinău o ia pe urma celui de la Kiev? Prezent...
Ultima oră
Pe aceeași temă